MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2018-02-01 20:48

Ke zveřejnění inzerátu uvádí šéfredaktor deníku FORUM 24 Pavel Šafr toto sdělení:

Právě před pěti lety jsem zažil v pozici ředitele titulů Blesku nejhorší den svého pracovního života. V listu, v němž jsem navzdory plánované změně pracovního zařazení měl stále ještě jednu z řídících funkcí, vyšel bez mého vědomí lživý inzerát „Nevolte Schwarzenberga“ zadaný zjevně marketingovým týmem Miloše Zemana.

Inzerát zneužíval Schwarzenbergovy smířlivé a antixenofobní postoje a šířil poplašnou fámu, že bude v roli prezidenta vracet majetek, který byl sudetským Němcům zkonfiskován po druhé světové válce.

Inzerát navozoval dojem, že se Zemanův protikandidát paktuje s „válečnými zločinci“.

Tehdy, stejně jako dnes, používá Miloš Zeman k dosažení moci špinavý trik: Sugesce ohrožení.

Protože nevíme, zda i dnes nevyjde v Blesku něco podobného, chceme takovým metodám čelit vyjádřením hodnot, které považujeme při volbě hlavy státu za důležité v protikladu k chování, které je u prezidenta nepřijatelné.

S tehdejším zveřejněním Zemanova inzerátu bych v žádném případě nesouhlasil. Bohužel jsem mu nemohl zabránit, protože jsem o něm předem nevěděl.

V období kolem druhého kola prezidentské volby v roce 2013 jsem se již chystal na návrat do čela redakce Reflexu z časově omezeného úkolu v redakcích Blesku a Blesku on-line. O existenci inzerátu „Nevolte Schwarzenberga“ jsem se dozvěděl z telefonu kdesi na ulici. Na blízkém nádraží jsem si koupil noviny a zhrozil jsem se. Bohužel jsem jako jeden z řady vedoucích pracovníků nemohl dát najevo svůj nesouhlas hlasitěji než ve stanovisku, které jsem publikoval na sociálních sítích.

Inzerát „Nevolte Schwarzenberga“ byl ukázkovou lumpárnou, která charakterizuje celý politický styl současného prezidenta a také styl jeho spolupracovníků. Zároveň se ovšem jednalo i o protiprávní chování, které se stalo předmětem soudního šetření a formálnímu zadavateli inzerátu, který kryl skutečného původce, byla soudem uložena pokuta.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#124671 Re:

2018-02-01 20:55:47

#124665: -  

Prohlásit Benešovi dekrety za "právně vyčpělé" je pro mně dostatečný projev jeho celkově vlastizrádného přístupu k Českým zemím. Ale on je to také jakýsi "světoobčan", tak se od něj ani jiné postoje neočekávají. Další informace toho druhu, co jste uvedl jsou pro mně osobně už i nadbytečné. Je to v zásadě nevolitelná persona.