MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#127194 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-03-03 12:50

#127193: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

No a hlavně že Porošenko hlásá, že časy ruského vydírání plynem jsou pryč. A při tom moc dobře tedy ví, že mu Rusové dodávají plyn ve  stejném objemu, jak píšeš, jen jde přes Polsko. Politika je svinstvo....

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#127195 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-03-03 12:58:10

#127194: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Ale má naprostou pravdu, nemohou jej nyní vydírat, musí prostě dodávat. Pokud dodávat nebudou musí to Polsko vyřešit, mají nyní smlouvu s Polskem a polsko jako člen EU má za sebou garanci 550 mil lidí, státu, terminálů na zkapalněný plyn, povinných rezerv, který každý stát EU musí dodržovat atd.

Tedy Polsko v případném vydírání russáky není samo, má za sebou celou EU. 

Ukrajina tím vyřešila, že není v EU a russáci si s ní mohli pohrávat. Dnes je russákům naprosto jasné že o vliv na Ukrajinu definitivně přišli, přestože díky Krymu a válce na východě bude pro Ukrajinu velmi obtížné se do EU dostat, je ale naprosto jasné, že je to již země na cestě ke svobodě. 

I z toho, jak věc byla okamžitě vyřešena je naprosto jasné, že na to EU i Ukrajina byly velmi dobře připraveny a russáci opět tahali za kratší konec. EU bylo jasné, že russáci za Polskem přijdou, že si nemohou dovolit nedodávat na Ukrajinu a i kdyby nepřišli, problém by si russáci jen zvětšili. 

Je možné, že si ho Putler pokusí zvětšit po volbách, ale i na to je EU zjevně připravena.