MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#129895

2018-04-26 11:06

Miliardář Soros podporuje migraci do EU, zní i z Rakouska

 


 

Odpovědi

Evropan

#129899 Re:

2018-04-26 13:20:33

#129895: -  

Debatu o Sorosovi na rakouské politické scéně rozpoutal výrok předsedy parlamentní frakce FPÖ Johanna Gudenuse, podle kterého existují "důvodná podezření", že americký miliardář maďarského původu "podporuje migrační proudy do Evropy". Dvaačtyřicetiletý politik, známý svými kontroverzními výroky, se přitom odvolal mimo jiné na tvrzení maďarského premiéra Viktora Orbána. Ten útočí na Sorose dlouhodobě. Po první kritice Gudenuse podpořil ministr dopravy a někdejší neúspěšný prezidentský kandidát Norbert Hofer.

Na stranu kritiků Gudenusova prohlášení se postavil kromě opozičních sociálních demokratů (SPÖ) i lidovecký kancléř Sebastian Kurz, který útoky na Sorose "jasně" odmítl. Nepřímo ve svém prohlášení kritizoval i předsedu maďarské vlády Orbána, se kterým se jinak v migrační politice do velké míry shoduje.

 

Nepřekvapuje, že rakouská strana FPÖ, která byla ještě nedávno označovaná jako neonacistická, se inspiruje u maďarského premiéra Orbána, který již zapomněl na to, že za Sorosovy peníze studoval v Londýně. Daleko zajímavější je to, že stejná FPÖ podepsala dohodu s Putlerovou stranou jednotné Russko o užší spolupráci. Extrémní pravide se spojuje s extrémní levicí, ale jak je vidět u nás v případě malé "koalice" KSČM a SPD podporované hradním ožralou, tak to není až tak ojedinělé.

https://svet.sme.sk/fpo-a-jednotne-rusko

Na druhou stranu stále spíš věřím tomu, že migrační vlnu v roce 2015 podporovali Russáci. Nevím, jestli se s tím nějak FPÖ vyrovnává. No asi ne. Neonacista jako neonacista ...

https://zpravy.idnes.cz/rozhovor