MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#131057 Skutečně dnes již vypadá jako vrchol idiocie např. 15 let stavět 2GW zdroj, pak ho možná....

2018-06-02 13:30

.....40 let "využívat", tedy do něj rvát (nakupovat) palivo, tím produkovat svinstvo, které tu bude ještě tísíc let nebezpečné pro živé organizmy, zaměstnávat na to armádu super vzdělaných lidí a pak to 40 let likvidovat, když je jen kousek vedle v Evropě země (ve skutečnosti tak činí všechny západní země Evropy), která ročně staví ve větrných elektrárnách 2,8 GW, k tomu ročně jen v dotovaných instalacích staví 800 MW  v solárech (střecha je dnes levnější ze solárů než z betonových tašek), přičemž tyto zařízení nic nespotřeovávají, nepotřebují armádu lidí, kteří je provozují a dokonce ani neprodukují žádné svinstvo, které by živé organismy ohrožovalo. 

Foto: Technologie máme, stačí je začít používat. Tady testují nová řešení v energetice budov

Snad nejlegračnější na jaderné energetice je z dnešního pohledu její údajná "spolehlivost", přičemž jadená elektrárna v lepší případě dodává energii 3/4 z roku v horším 2/3 z roku a někdy také nedodává půl roku i rok, neb se prostě najde fatální závada, kterou je potřeba odstranit. 

Když nebude foukat vítr, tak na této zemi nebude nikdo, kdo by elektrickou energii potřeboval a podobné je to v situaci, kdy by se nemělo rozednít. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#131078 Re: Skutečně dnes již vypadá jako vrchol idiocie např. 15 let stavět 2GW zdroj, pak ho možná....

2018-06-02 18:32:37

#131057: - Skutečně dnes již vypadá jako vrchol idiocie např. 15 let stavět 2GW zdroj, pak ho možná.... 

Jediná turbína u skotských břehů má výkon 8,8 MW, tedy 12 turbín produkuje 105,6 MW. tedy cca 5 % Temelina. Potom, co bude elektrárna spuštěna, nepotřebuje prakticky žádnou údržbu, žádnou obsluhu, neprodukuje žádné svinstvo a na moři už vůbec nikomu nevadí. 

World's most powerful wind turbine goes up off Scottish coast - despite Trump's opposition

Obnovitelný, prakticky bez údržbový zdroj má už v roce 2020 produkovat elekřinu za polovinu ceny, kterou platí domácnosti v ČR. 

Délka pobřeží Skotska je 18 000 km a vlastní elekrárna zabere sotva 1000 metrů z tohoto pobřeží.