MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#131830 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Většina českého národa je s členstvím v NATO spokojená.

2018-06-12 20:18

#131820: - Re: Re: Re: Re: Re: Většina českého národa je s členstvím v NATO spokojená. 

    No a na tvém příspěvku je vidět, jak to dopadne když ti o prostředí, kam se nikdy nedostaneš, něco navykládá, nabo napíše právě mukl. On, aby byl zajímavý, a aby si nemusel přiznat, že vlastní vinou strávil hromadu času způsobem, který je pro život zbytku civilizace poněkud méněcenný, vykreslí si svůj pobyt jako trpitelsví hrdiny kdesi v pekle. Dělávají to oni vězňové rafinovaně tak, že prostě zážitky, co prožili, či prožili spoluvězni, co byli v té samé base v době, kdy tam onen raubíř ještě ani neseděl, všechny excesy, které byly časově rozprostřeny do docela dlouhých období, kdy se ve skutečnosti v mezičasech mezi těmito excesy nedělo zajímavého a významného vůbec nic, vyberou tyto exscesy a zhustí je do krátkého vyprávění nebo i knihy, plné příběhů splácané s podobných zhuštěnin převzatých z doslechu od jiných vězňů. Takto vznikají naprosto pekelně hororové příběhy, kdy prostředí, o němž se píše, pak musí budit dojem inferna, které se nedá přežít. Takto vykonstruoval Solženicyn velice poutavý román, v němž onu manipulaci použil mnohdy ani ne úplně vědomě, o to ale se zákonitě daleko působivějším efektem, který působil ve své době na západní levicové intelektuály tak, že se od myšlenek na socializmus naprosto odvrátili. Není divu, že se západní propagandisté Solženicyna již za žádnou cenu nevzdají. Ten mezi tím došel také v životě k jistým prozřením. Solženicyn odmítl převzít vysoké státní vyznamenání od někdejšího ruského prezidenta Borise Jelcina s tím, že nechce, aby mu hold skládal politik, který Rusy přivedl do mizérie. Zrovna tak ho nepřevzal ani od Gorbačova. Naopak s politikou Putina byl tento ortodoxní křesťan spokojenější. Solženicyn opakovaně prohlásil, že se Rusko nemá v otázce demokracie bezmyšlenkovitě "opičit" po Západu a spíš se snažit o "morální blaho" vlastních lidí. Od Vladimíra Putina vysoké státní vyznamenání Solženicyn převzal. Solženicyn také vzbudil rozpolcené reakce svou obsáhlou knihou Dvě stě let spolu, v níž mimo jiné připsal vinu za katastrofu Ruska v komunistické éře Židům. Podle něj hráli za bolševiků židovští revolucionáři významnou roli, ale také široké masy Židů prý pomáhaly budovat sovětský systém a byly za "rudého teroru" přímými vykonavateli násilí.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#131831 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Většina českého národa je s členstvím v NATO spokojená.

2018-06-12 20:28:58

#131830: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Většina českého národa je s členstvím v NATO spokojená. 

Solženicyn si v devadesátých letech si vzal na mušku také Severoatlantickou alianci, kterou obvinil ze spiknutí proti Rusku - akce NATO byly podle něj přípravou k "totálnímu obklíčení Ruska a ztrátě jeho suverenity". V roce 1999 tvrdě odsoudil počínání NATO v Jugoslávii, a jednání NATO dokonce přirovnal k Hitlerovi.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#131835 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Většina českého národa je s členstvím v NATO spokojená.

2018-06-13 00:03:50

Evropan

#131837 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Většina českého národa je s členstvím v NATO spokojená.

2018-06-13 04:41:22

#131830: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Většina českého národa je s členstvím v NATO spokojená. 

Reaguješ na příspěvek, kde o Soženicynovi není ani slovo. Proč? Popíráš snad existenci gulagů? A bylo by nám podle tebe lépe ve Varšavské smlouvě, která sloužila jako odbytiště ne příliš kvalitních a neúsporných rusských zbraní.