MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#133109 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-07-02 07:21

#133108: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Je to hloupost a to přesto, že je naprosto jasné, že KGBáci Zeman s Klausem volební systém skutečně ošlivě nabořili jeho změnou v době oposmluvního kupčení. 

Stabilitu demokracií tvoří stabilita a dodržování základních pravidel, nikoliv to, jak jsou základní pravidla parametricky nastavena. 

Proto také Zeman všechny základní pravidla porušuje, okopová, různě pokřivuje a vytváří dojem, že vlastně ani neexistují, neboť pak se mu otvírá prostor pro russácko čínské trotlování, které se dokonce může tvářít jako "čehosi řešení". 

Není to nic nového, je to naprosto běžné a mnohdy jistě i u politiků u kterých by se to stávat nemělo. Komunistická pakáž za 40 let v této zemi nevyřešila nikdy nic, ale pořád "něco řešila". Je to vytváření dojmu, že "to" "kdosi řeší", přitom je naprosto jasné a samozřejmé, že věci řeší občané, nikdo to za ně nevyřeší.

K řešení (obecně žití života, který se řešením problémů rozvíjí) je potřeba, aby pravidla (mantinely) v kterých se máme pohybovat, byla co nejstabilnější a ve své podstatě stabilní také jsou, jen někteří jako např. zločinci Zeman s Babišem a russácká propaganda se tváří, že žádná pravidla neexistují, aby si pak "nastavovali "svá "pravidla" jak se jim v dané chvíli hodí, což dále logicky vytváří zdání, že žádná pravidla neexistují. Je to jejich ubohost, ne naše. 

To, o čem lze vést diskusi je, za jak dlouho po změně pravidel se systém ustálí. To je jistě věc, která stojí za zkoumání. Můžeme se jistě bavit i o tom, jestli volební systém skutečně nevytváří stabilnější prostředí, ale je to diskuse spíše o ničem, neboť volební systém souvisí s celou společností, Ústavou, tradicí (pokud vůbec nějaká je), zprostředkovaně jazykem a vnímáním práva v daném regionu, tedy závislých parametrů je tolik, že se pravděpodobně není možné dobrat žádného smysluplného výsledku takové diskuse, tedy podstatná je stabilita základních pravidel, která velmi zjednodušeně neporušují Základní listinu práv a svobod občanů, neboť např. pravidlo "dvakrát a dost" v prezidentské pozici obzvláště v prezidentském systému je pravidlo velmi dobré, proto jej také Putin v russákově zničil. 

Základní pravidlo volebního systému je všude v demokraciích, že kandidát nesmí lhát o sobě svých oponentech. Přesně toto pravidlo Zemana i Babiš ve všech kampaních porušovali a to je pro současný stav v ČR dnes velmi podstatné. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#133112 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-07-02 07:43:40


Nepřihlášený uživatel

#133165 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-07-03 07:02:20

#133109: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Můj původní  příspěvek byl o britském volebním systému. O tom, že systém relativní většiny v praxi dosahuje nesrovnatelně lepších výsledků než ten, který se používá u nás.   

      Od té doby jsem zuřivě osobně  napadán kýmsi s právním vzděláním, který si všímá všeho, jen ne původního tématu.  Tato mimoběžná témata mě nezaujala a nemám  důvod se k nim jakkoliv vyjadřovat.

       Vy byste chtěl všemu velet, ale vždyť vy ničemu nerozumíte. Vaše řeči jsou scestné.

Jděte k volbám a vyhrajte, a pak si velte. Dál nemám, co bych k vašemu oficiálnímu projevu řekl.