MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#134713 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam

2018-07-26 09:35

#134706: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam 

  Jen tvrdím, že když zvrácené ideji věří 1.5 miliardy lidí, neznamená to, že to není nebezpečné, zvláště pak pro jakoukoli demokracii. Když bude na planetě 1.5 miliardy revolucionářských trockistických , či maoistických komunistů, bude podle tebe komunismus v pořádku? Myslím že ne!

 Je tedy islám v pořádku jenom proto, že západ se tak docela bez arabských surovin ještě úplně neobejde, a musí ho tolerovat z politických důvodů, ačkoli jeho nebezpečnost pro demokracii je zjevná? Ne, já myslím že není v pořádku.

Křesťanství do toho netahej, to je určitým historickým základem i evropských právních systémů všeobecně. Ty ovšem islamisté do budoucna rozhodně tolerovat nehodlají, i když se tak budou ze začátku tvářit, že je respektují.

 

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#134714 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam

2018-07-26 09:45:18

#134713: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam 

Islám je v pořádku protože je jeho součástí víra v dobrý smysl bytí na této zemi. Protože je jeho součástí Starý zákon a desatero a protože si 1,5 mld. muslimů spravují veřejný prostor sami a v drtivé většině v souladu s desaterem, pokud takto zjednodušíme etalon dobrého spravování veřejnho prostoru. 

Jistě je dobré zkoumat, jak v souladu je společnost se svými pravidly. Zároveň nesmí dojít k hloupé generalizaci, že nesoulad vnějšího projevu společnosti znamená, že všichni občané daného státu jsou zločinci. Nebyli jsme všichni komunistickými zločinci, přestože jsme byli nuceni v komunismu žít, platí to z o nacismu. Zároveň ale tím není relativizována nebezpečnost komunismu a nacismu. 

V principu ale islám není zločinecká idologie, což je rozdíl proti komunismu a nacismu. Tam je princip zločinnosti přímo součástí těchto ideologií. To bohužel je potřeba v Evropě potřeba řešit i to, že právě tyto sekty vytvářejí dojem, že problém je ve svobodě viry, vyznání. 

Evropan

#134722 Re: Argumentační klam

2018-07-26 10:16:27

#134713: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam 

Vyjadřuješ se jako ultrakatolík. Každý muslim je potenciální terorista, ale zatímco ve jménu křesťanské víry (resp. spíše jejím zneužitím) došlo k povraždění více lidí, ale křesťané nejsou potenciální teroristé? A proč do toho nemám tahat křesťanství, když ty si začal s motáním náboženství a terorismu? A kam zahrneš masového vraha Al-Asáda? Ten má na svědomí více než 300.000 mrtvých Syřanů. Kolik lidí zavraždili ti tvoji zvrácení islamisté? A když Al-Asáda podporuje Putler, který má na svědomí další tisíce mrtvých na Ukrajině, v Gruzii a dalších státech bývalého SSSR, tak jak se s tím vyrovnáš z pohledu náboženství?

Terorismus je mocenský boj, který zneužije jakékoli náboženství nebo ideologii. Ostatně v případě IRA proti sobě klasicky stáli protestanti a katolíci. Tedy válka v rámci jedné víry. Má to ta víra obsažené v sobě? V Bibli o protestantech pokud vím není ani slovo, takže asi ne.

No a když si zmiňoval ty komunisty - když je v Číně přes jednu miliardu komunistů, není to pro nás větší nebezpečí? Zvlášť při pohledu na namlouvání krtka a pandy, kde roli Kecala hraje hradní ožrala.