MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#135509 Kdo je Kňourek a kdo je OS Arteko?

2018-08-02 07:25

Názor místopředsedy Rady České rozhlasu Tomáše Kňourka :

„Alan Hollinghurst je podle mě homosexuální aktivista převlečený za spisovatele. Uvedené oplzlosti svědčí o úrovni společenského života Velké Británie, země, která je dobrovolně zaplavována tou nejodpudivější formou islámu, kdy do některých městských čtvrtí domorodci raději nechodí, ‚lidé‘ se asi z dlouhé chvíle polévají kyselinou a bodají nožem. Fakt, že je zde za slavného spisovatele vydáván chlípník, nelegitimuje Český rozhlas, aby takové prasečiny poslouchaly naše děti. Tak špatně, jak dnešní Velká Británie, na tom ještě Česká republika není a doufám, že nikdy nebude.“

Do Rady Českého rozhlasu Kňourka navrhlo občanské sdružení Arteko. Co je to zač? tady je příklad jedné zajímavé informace o grantech, které rozděluje žižkovská radnice (tedy Praha3) :

První jmenovaný spolek je úspěšným žadatelem grantů od roku 2010, za tu dobu získal podporu v celkové výši 369 000 korun. Podle zveřejněných výsledků grantových žádostí se dá odhadnout, že se OS ARTEKO zabývá kulturní a sportovní činností. Letos obdrží podporu 122 000 korun na provozování volejbalu na Pražačce, interaktivní procházku po Praze 3, jednodenní hudební festival a Výstavu mladých. Vzhledem k tomu, že tři ze čtyř podpořených akcí se konají minimálně potřetí, je s podivem, že o nich není možné dohledat žádné bližší informace, jako jsou místo či datum konání. O žádné z nich neinformovala média sledovaná dvěma největšími tuzemskými mediálními vyhledávači. Jediná zpráva, kterou se OS ARTEKO zapsalo do širšího povědomí veřejnosti je z letošního února, kdy na jeho návrh byl jmenován nový člen Rady Českého rozhlasu Tomáš Kňourek.
 
Podobně komplikované je zjistit, kdo organizaci řídí. Podle informací z profesní sociální sítě LinkedIn je předsedou OS ARTEKO oblastní manažer žižkovské organizace ODS Jakub Zrzavý. „Byl jsem ve sdružení 3 nebo 4 roky, dělali jsme ho tři kamarádi. Teď už tam ale nejsem,“ říká Zrzavý, dnes poradce místostarosty Prahy 3 pro kulturu Alexandra Bellu. Konkrétnější být nechce. Uznává sice, že organizace nemá webové stránky, ale s dalšími otázkami nás odkazuje na jejího současného předsedu Jana Janečku.  
 
Zrzavý podle svých slov přestal být členem občanského sdružení ARTEKO ve chvíli, kdy se stal poradcem místostarosty Bellu. Spojitost ale zůstává. Podle Obchodního rejstříku má organizace ARTEKO stejnou adresu (Jana Želivského 18) jako sídlo podnikání Alexandra Bellu. Ve stejném domě navíc pan Bellu figuruje jako jeden ze spoluvlastníků. Navíc v minulosti sdružení právě od Bellu převzalo pořádání kulturní akce „Příroda a její hudba“.
 
„Nikdo ze současných členů sdružení už na této adrese nebydlí a nemáme tam ani kancelář,“ říká Jan Janečka, současný předseda OS ARTEKO. Podle jeho slov se jen s majitelem dohodli, že tam mohou mít nadále sídlo organizace. „Jsem předsedou sdružení asi dva nebo tři roky, přesně nevím. To, že jsme převzali projekt místostarosty Bellu nevím. To asi ještě zajišťoval pan Zrzavý. Ale každopádně jsme na něj nic nedostali,“ vysvětluje Janečka, který podle svých slov není členem žádné politické strany. Neexistenci webových stránek organizace Janečka obhajuje faktem, že vykonávají pouze nesoustavnou činnost formou několika událostí ročně zaměřených na mladou generaci, proto je formou eventů promují pouze na sociální síti Facebook. Vlastní profil ale na této sociální sítí OS ARTEKO nemá a slíbené odkazy na události na Facebooku ani po více než týdnu nezaslal.

https://www.kauza3.cz/kauzy/kauza-radnice

Předpokládal jsem, že ve veřejnoprávních médiích nás zastupují lidé morálně na výši. No ale když máme za prezidenta ožralu, lháře a pravděpodobně russké agenta, a předsedou vlády je slovenský eštébák, pak je asi všechno v pořádku.

Ale průměrná měsíční mzda za rok 2016 byla v Českém rozhlasu 37 436 korun. Podle zákona přináleží předsedovi rady měsíční odměna ve výši 1,27, místopředsedům 1,03 a členům 0,8 násobku. Takže pro letošní rok (2017) předseda rady bude za svou funkci pobírat 47 600, místopředsedové 38 600 a členové Rady České televize rovných 30 000 korun. Za ty peníze by měl pan Kňourek odvádět lepší práci než označovat slovo "penis" za pornografii. Co říkal na slovo ku*da, to by mě zajímalo, fakt zajímalo!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#135511 Re: Kdo je Kňourek a kdo je OS Arteko?

2018-08-02 07:31:11

#135509: Evropan - Kdo je Kňourek a kdo je OS Arteko? 

V dobách, kdy se ve Sněmovně "porcoval medvěd", jsem si prošel tuším dvacet největších příjemců dotací tuším v roce 2007 nebo 2006, kdy u drtivé většiny např. osmnácti z dvaceci se vůbec nedalo dohledat, co se s penězi stalo. 

xls z porcování medvěda jsou dodnes součástí steno záznamů, byl to opravdu masakr.  Možná toto měl na mysli idiot Foldyna, když tvrdil ,že porodil Babiše" :-), ale ne že by StBák i v té době nejspíše nekradl jako někteří poslanci. 


Nepřihlášený uživatel

#135517 Re: Kdo je Kňourek a kdo je OS Arteko?

2018-08-02 08:12:15