MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Multikulturní obohacení

#135574

2018-08-03 09:59

Britský deník Daily Mail publikoval reportáž Andrewa Maloneho z pařížské čtvrti Saint-Denis, která se v mnoha svých částech blíží no-go zóně. Kvete zde kriminalita a žijí zde i džihádisté.

 

Jak Malone na základě údajů z oficiálních zdrojů uvádí, v Saint-Denis, kde mimo jiné stojí národní fotbalový stadión, žije asi 300 000 ilegálních migrantů. Některé části této čtvrti připomínají spíš Afriku než hlavní město evropského státu. „Ve vzduchu se mísí vůně Afriky a na místním trhu se pohybují především Afričané. Různé africké jazyky a arabština jsou zde slyšet více než francouzština. Prodávají se zde padělaná oblečení, cigarety i elektronika světových značek“.

Trh s padělaným zbožím však ještě není to nejhorší, čím jsou temná zákoutí Saint-Denis nechvalně proslulá. „V oblasti se prodávají drogy, je zde provozována prostituce a v neposlední řadě zde pobývají džihádisté. Úřady odhadují, že jich tu žije asi pětatřicet a z celkového počtu 1,5 milionu zdejších obyvatel tvoří ilegální migranti pětinu,“ uvádí Malone s tím, že oblast přitom leží jen asi 10 km od Eiffelovy věže a leží zde bazilika, kde je pohřbeno několik francouzských panovníků.

„Rozsah zdejších problémů se den ode dne zvyšuje. Do Paříže dorazí týdně asi 550 přistěhovalců z Afriky a zemí Blízkého východu. Mnozí z nich končí právě v Saint-Denis. Dlouhé měsíce zde žili migranti ve stanech přímo na ulici, než policie letos v květnu stany zničila a jeho obyvatele rozvezla po uprchlických centrech. Téměř polovinu z 1,5 milionu obyvatel této čtvrti tvoří muslimové, kteří většinou pochází ze severu Afriky či subsaharské části kontinentu“.

„Pařížský senátor Philippe Dallier mi říká, že hlavním cílem je zabránit tomu, aby se Saint-Denis stala během příštích dvaceti let etnickým ghettem se dvěma miliony obyvatel. Po několika zde strávených dnech jsem si však jistý, že tato čtvrť už je ztracená. Nevratně se vzdálila francouzskému právu o rovnosti, náboženské svobodě a ve skutečnosti jde o stát uvnitř státu, který má vlastní islámská pravidla a francouzská pravidla a zákony ignoruje,“ píše Malone.

Jak Malone uvádí, v Saint-Denis byl vybudován rekordní počet mešit, kterých tady stojí 160 a další desítky, o kterých úřady ani neví. „Právě z těch neoficiálních mešit mají úřady největší obavy, protože právě zde kážou radikální imámové a podílejí se na radikalizaci zdejší mládeže,“ konstatuje Malone a zmiňuje také zhoubný vliv muslimských gangů, které ovládají obchod s drogami i další oblasti kriminální činnosti.

V souvislosti s nárůstem počtu muslimských obyvatel rovněž narůstají antisemitské útoky, které vedou k odchodu kdysi poměrně početné židovské komunity. „Místní obyvatelé pozorují, že zdejší život se tady v posledních letech prudce mění k horšímu. Obviňují z toho právě muslimské přistěhovalce, kteří dle jejich názoru chtějí měnit Francii k obrazu svému,“ píše Malone a přiznává, že po několika dnech v Saint-Denis začíná velmi pochybovat o možnosti integrace muslimské komunity.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#135581 Re:

2018-08-03 10:48:46

#135574: Multikulturní obohacení -  

Je opravdu skvělé, že po letech tvého lhaní v této diskusi o "no-go zónach" jsi dospěl do stádia, že "se to no-go zóně blíží". Jsi na dobré cestě, třeba ti jednou dojde, že v my tady v EU žádné no-go zóny nemáme, neboť je EU složená z našich národních států tak úžasná, že je správa veřejného prostoru celosvětovým etalonem pro správu veřejného prostoru. 

Snad ti jednou jednou dojde, že EU je nejlpeší místo k životu a proto se buhužel i k nám do ČR tlačí russácká kriminální pakáž, jak to jen jde.