MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#135613 A tady opravdu extrémně hloupá "neministryně" Nováková propaguje energetickou závislost na russku...

2018-08-04 07:14

Světový výkon solárních a větrných elektráren dosáhl 1000 gigawattů

Celosvětový instalovaný výkon solárních a větrných elektráren překročil koncem června milník 1 000 gigawattů (GW), tedy výkon odpovídající 1 000 temelínských reaktorů, informovala agentura Bloomberg NEF. Odhaduje, že do pěti let se výkon těchto zdrojů zdvojnásobí. V Česku nyní výkon obnovitelných zdrojů přibývá jen pomalu.

....přičemž problém je i technický, další 2GW jaderného reaktoru by se stavěli možná 10 alespíš 15 let. Pak by možná 40 let zdroj existoaval, ale dodával by energii sotva 30 let, neboť zbytek jsou odstávky, zavážení paliva, atd. atd.  Následkě by byl zdroj 20 let likvidován - první jaderná elekrárna dosud nebyla v ČR zlikvidována a likviduje se již skoro 30 let. 

Co více, elekrárna vygeneruje odpad, který musí být skladován 1000 let tak, aby s ním ideálně nic živé nepřišlo do styku. 

Do elektrárny je potřeba nepřetržitě po dobu životnosti nakupovat palivo. 

Tedy jeví se to jako čírá zhovadilost, řešit jaderný blok i proto, že díky jeho dlouhodobým odstávkám, musí být plný výkon duplikován jinými operativnějšími zdroji energie. 

Německo staví ročně!!!! 2,8 GW ve větrnících a k tomu jen v dotovaném pásmu 800 MW v solárech., přičemž životnost větrníků je 15 let, kdy jsou následně nahrazovány technologicky efektivnějšími zařízeními s vyšším výkonem (tedy zjednodušeně lehčími turbínami).

A co je jisté, pokud nebude foukat vítr a nevyjde slunce nebude nikdo na zemi, kdo by potřeboval elektrickou energii. To je naprostá jistota. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#135617 Re: A tady opravdu extrémně hloupá "neministryně" Nováková propaguje energetickou závislost na russk

2018-08-04 08:20:49