MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#136626 Re: Re: Re: Re:

2018-08-25 15:26

#136618: - Re: Re: Re:  

Starý zákon / Stará smlouva je srozumitelná sbírka příběhů. Oproti němu Nový zákon již nebyl předáván ústní tradicí. Rozdíl formy je ihned patrný.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#136628 Re: Re: Re: Re: Re:

2018-08-25 15:36:17

#136626: - Re: Re: Re: Re:  

Starý zákon je z velké části zákoník a nový zákon je k němu jistým druhem judikátů z konkrétní doby psaný lidmi s konkrétní zkušeností a potřebou svojí zkušenost vyjádřit. 

Křesťané lidem té doby přikládají význam transcendentální a je potřeba to nejen respektova, ale i brát velmi vážně, neboť ony judikáty (svým způsobem rozsudky) Nového zákona jsou zásadní pro vývoj myšlení a víru v existenci v absolutní dobro, to je jednoznačné. 

Občané si uživají výhod vývoje myšlení, které přináší monoteistická náboženství, aniž by vůbec uvědomovali, že by tomu mohlo býti jinak. Dokonce i odporné totality komunistická a nacistická drtivou většinu desatera po otrocích těchto totalit tedy občanech postižených totalitou vyžadovala, což je přímo absurdní, když přitom popírali existenci principu, z kterého tato pravidla vzešla a co hůře vraždili ty, kdož trvali na tom, že je velmi špatné stavět společnost na absolutním zlu, jak to komunismus a nacismus činí.