MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#140439 Je třeba konečně vymést tu starou odéesáckou íčkovu justiční mafii!

2018-10-29 10:30

V zemi, kde osoby léta popotahované a vláčené po všech možných policejních vyšetřovnách a soudech, konkrétně Iva Kohoutova a Alena Vitásková, zároveň dostávají vyznamenání od prezidenta republiky, není něco v pořádku. A nemyslím tím to vyznamenání.

Odpovědi

Evropan

#140442 Re: Je třeba konečně vymést tu starou hradní russáckou mafii!

2018-10-29 11:04:04

#140439: - Je třeba konečně vymést tu starou hradní russáckou mafii! 

A já si zase myslím, že není v pořádku to vyznamenání. Alena Vitásková začala řešit solární barony až poté, co to odhalila česká televize, jinak by stavební povolení vydaná "zcela standardně" na silvestra neřešila. A to, že Iva Kohoutová dostane vyznamenání za to, že nepovolí muslimské dívce nosit šátek, tak to je státní vyznamenání docela málo, ne? To by dokázal každý.

Jen několik vět k tomu, v čem jednala Vitásková proti zájmům státu :

Celá kauza začala na Silvestra 2010. To byl poslední den, kdy mohli provozovatelé fotovoltaických elektráren získat licenci, která jim zaručovala o polovinu vyšší výkupní ceny elektřiny, než které začaly platit v následujícím roce. Na pracoviště energetického úřadu v Jihlavě tehdy dorazily žádosti o vydání licencí pro dvě Zemkovy elektrárny. Úředníci jim obratem vyhověli. Policisté však dnes tvrdí, že elektrárny dostaly povolení na základě zfalšované revizní zprávy. "Během vyšetřování se zjistilo, že obě elektrárny měly být dokončeny až v únoru a březnu 2011," říká státní zástupce. Stát tak při jejich podpoře dosud zbytečně připlatil desítky milionů korun.

Sama Vitásková do hry vstoupila až o několik měsíců později, kdy úřad vydaní licence opětovně prověřoval. Za řízení tehdy odpovídala úřednice, která měla podle policie blízko k provozovatelům Zemkových elektráren. A o tomto propojení údajně věděla i Vitásková, čímž měla znemožnit nestranný přezkum licence. "Měla informace o předchozích kontaktech své pracovnice se zástupci obou elektráren. Nijak na to však nereagovala, a tak její podřízená nemohla být vyloučena z rozhodování," dodává státní zástupce. Případ bude nyní řešit brněnský krajský soud.

https://ihned.cz/solarni-podvod