MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#141917 Projev opravdového prezidenta (kdybychom nějakého měli) k 17. listopadu.

2018-11-17 15:51

Vážení spoluobčané,

devětadvacet let po sametové revoluci si můžeme říci jedno: naše země už zase nevzkvétá. Odhlédněme teď od ekonomických hledisek, protože dnešek by měl být svátkem svobody a demokracie. A právě ty jsou dnes ohroženy nejvíce za poslední roky.

Rád bych vám řekl, že vítám aktivizující se občanskou společnost, která je jasným znakem fungující demokratické země. Tato společnost má právo na své projevy nejen ve volbách, ale i ve chvíli, kdy se děje něco, s čím hluboce nesouhlasí. Je potřeba ji v tom podpořit a dívat se na názory ostatních s respektem, protože každý demonstrant, každý kritik je plnohodnotným občanem a voličem.

Je jasné, že demonstrace nemohou změnit všechno, avšak mohou změnit hodně. Tím nejnebezpečnějším rysem společnosti, který může vést až ke ztrátě svobody, je totiž lhostejnost. Lhostejnost k tomu, že se děje něco, co bylo dříve naprosto nepřijatelné. Lhostejnost k popírání hodnot, k překračování pravidel, ke lži.

A proto vás, milí spoluobčané, žádám o to, abychom nebyli lhostejní. Abychom se postavili za demokracii, za pluralitu, za svobodná média, abychom se postavili popírání historie, pošlapávání pravdy a spravedlnosti.

Žádám vás, abychom nedovolili, aby nám vládli představitelé režimu, kterého jsme se před téměř třiceti lety zbavili.

Žádám vás, abychom společně bránili svobodu a demokracii.

Děkuji vám.

http://forum24.cz/projev-opravdoveho-prezidenta

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#141921 Re: Projev opravdového prezidenta (kdybychom nějakého měli) k 17. listopadu.

2018-11-17 16:21:42

#141917: Evropan - Projev opravdového prezidenta (kdybychom nějakého měli) k 17. listopadu. 

Země nevzkvétá i proto, že jí masivně Babiš se Zemanem vykrádají, neboť je skutečně naprosto absurdní, aby v době technicky nulové nezaměstnanosti, růstu HDP, masivního růstu platů a řízené inflace na úrovni 2 %, byla země zadlužována o desítky miliard ročně a zároveň premiérův karusel Agrofert o deset milionů ročně bohatl, to je opravdu naprosto absurdní stav.