MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Občané ČR

#142773

2018-11-30 12:30

Nesouhlasíme s jednostranným podbízením české politické scény i řady vládních představitelů, které je namířeno nepřátelsky vůči Rusku. Je třeba odmítnout komentáře o dění v Azovském moři, postrádající objektivní hodnocení a vytvořit prostor pro dodržování mezinárodního práva.

Z vyhlášení válečného stavu prezidentem Porošenkem na Ukrajině je zřejmé, že autoritativní, s výraznými fašistickými prvky vládnoucí elita oligarchů na Ukrajině v čele s Porošenkem ztrácí půdu pod nohama a snaží se zabránit prezidentským volbám nebo je alespoň oddálit. Výjimečný stav povede na Ukrajině k výraznému omezení lidských práv a svobod včetně volebního práva, poslouží k upevnění moci dnešních polofašistických skupin a k další eskalaci napětí s Ruskou federací, především v zájmu USA a k dalšímu odůvodnění přítomnosti NATO. K tomu směřují i požadavky Porošenka na trvalou přítomnost lodí členských států NATO v Černém moři a ukrajinských přístavech.  Je evidentně neodpovědné a účelově záměrné rozhodnutí Ministerstva vnitra České republiky zařadit Ukrajinu mezi bezpečné země.   Je také zřejmé, že česká diplomacie v čele s ministrem zahraničí Petříčkem je příliš podbízivá cizím zahraničním zájmům a zájem České republiky ji příliš nezajímá.

Občané ČR proto jednoznačně odsuzují vyhlášení válečného stavu a stanného práva na Ukrajině jako neodpovědné a ohrožující mír v této oblasti. Válečný stav je zřetelným krokem ke spuštění válečného konfliktu. Není v zájmu lidu Ukrajiny ani Ruské federace rozpoutat válečný konflikt. Odmítáme neustálou obhajobu, skrytou či otevřenou podporu fašismu na Ukrajině a přípravy na válku.

 

Odpovědi

Evropan

#142774 Re: STOP RUSSKÝM NEOFAŠISTŮM!

2018-11-30 12:52:11

#142773: Občané ČR nejsou idioti, jako seš ty! -  

Nesouhlasíme s jednostranným podbízením české politické scény i řady vládních představitelů, které je namířeno ve prospěch agresivních kroků Ruska. Je třeba odmítnout komentáře o dění v Azovském moři, postrádající objektivní hodnocení a vytvořit prostor pro dodržování mezinárodního práva. Russko porušilo všechny úmluvy včetně smluv, které samo podepsalo, a ozbrojenými silami zasahuje ve vodách v blízkosti Krymu, které jsou ukrajinské a Russko je ovládá jen díky ničím neospravedlnitelné anexi cizího území. Neofašistické Russko opakovaně eskaluje konflikt, který samo vyvolalo, a kterým chce ovlivnit demokracii na Ukrajině a snaží se vytvořit prostor prorusským silám bez ohledu na názor svobodných Ukrajinců. Russko musí okamžitě přestat se svojí neofašistickou politikou a agresí vůči svobodným národům a musí okamžitě začít respektovat mezinárodní smlouvy. Russká ambasáda v Praze musí omezit počet agentů minimálně na polovinu a zbytek si stáhnout z Evropy na své území. A všichni kolaboranti včetně těch rádoby českých se za své skutky musí náležitě zodpovídat.