MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#142870 Re: Babišova "vláda" zlodějů, podvodníků a maškar?

2018-12-02 07:37

#142865: - Babišova "vláda" zlodějů, podvodníků a maškar? 

Na druhou stranu, každá dotace  je cosi podobného korupci. Možná by bylo lepší, kdyby ve finální podobě měla jan podobu slevy na dani.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#142872 Re: Re: Babišova "vláda" zlodějů, podvodníků a maškar?

2018-12-02 07:48:34

#142870: - Re: Babišova "vláda" zlodějů, podvodníků a maškar? 

Slovenský štbák pobírá 2 mld dotací jen o těch o kterých víme a na dani platí díky karuselovým obchodům s akciemi po časovém testu držení, cca 700 - 800 mil. tedy jakou dopr... ještě slevu na dani by měl zlodějský karusel agrofert ještě dostat, když z deklarovaného majetku v roce 2017 80 mld. zaplatil 800 mll. daně z příjmu a pobral 2 mld. na dotaci? 

Dotace není nic hanebného, absurdního, nemorálního. Je to systém, realizovaný co svět světem stojí. Společnost chce z jejich daní určité činnosti podporovat, není na tom nic divného.. 

Západní Evropa tedy část EU by např. chtěla, abychom měli upravená města a vesnice jako oni na západě, proto tamní občané souhlasí s tím, že nám budou z jejich daní poskytovány dotace, byť u toho asi nejásají. 

Ti moudřejší totiž vědí, že v upraveném prostředí se bude dobře žít lidem a ti budou prosperovat. Je logické, že do pěkného prostředí se rád nastěhuje šikovný učitel/učitelka, právník, hospodský, obchodník, lékař, uzenář, ..... protože je tam základní předpoklad, že v dané lokalitě žijí lidé kulturní a že tam tedy "zapadne" a jeho podnikání v daném místě bude prosperovat. Nic složítého na tom není, proto je to hned za naší západní hranicí tak upravené. 

Pokud navíc budou v dané lokalitě lidé prosperovat, budou spokojení, budou se velmi zajímat o veřejný prostor, hospodaření s jejich daněmi a jistě takovým lidem bude velmi vadit, když někdo bude v době technicky nulové nezaměstnanosti, růstu HDP, masivním růstu platů a řízené inflaci zadlužovat stát o desítky mliard ročně, jako kdyby řešil celosvětovou krizi a obzvláště by se ptali, jak je možné, že jeho osobní majetek za čtyři roky narostl na dvojnásek o 40 mdl na 80 mld. a stát tentýž člově za stejnou dobu masivně zadlužil o minimálně 80 mld.

To je přirozená otázka lidí odpovědných, mravných, kulturních. 

 


Nepřihlášený uživatel

#142874 Re: Re: Babišova "vláda" zlodějů, podvodníků a maškar?

2018-12-02 08:05:58

#142870: - Re: Babišova "vláda" zlodějů, podvodníků a maškar? 

Dotace je dohoda společnosti o podpoře konkrétní činnosti.  Není to korupce. Celé rozdělování daní a utrácení volných výdajů vlády není nic jiného než účelné vynakládání prostředků na pokrytí potřeba občanů u kterých jsme se rozhodli, že si je budou občané spravovat společně. Obrana, bezpečnosti, zdravotní péče, silnice, školy, .... skladba se mění, přestože jistě základní funkce státu (stát tvoří občané) jsou stabilní a na ty musí být zdroje vždy daněmi získány.  

Dotace je zviditelnění konkrétních prostředků a zviditelnění konkrétních činností, které chceme jako společnost v danou chvilí podpořit. 

Např. USA vydávají každoročně co je jejich prioritou - tedy např. pro vědu to znamená, že tyto obory budou v daném roce a někdy i dlouhodobě podpořeny dotací. Nemusí to dokonce být celé obory ale může být i jen konkrétní vědecký projekt, kdysi to byly technologie LCD byl to přirozený zájem i z důvodu kosmického výzkumu. Dodnes USA z této podpory masivně profitují, jsou (asi už spíše byly) vlastníky patentů v oblasti LCD a tedy z každého vyrobeného LCD měli profit, dnes je asi již technologie volná. I to je zásluha USA, že se po čase patenty stávají volně dostupnými. 

Vláda tím tedy sděluje, na čem se dohodla ona (zastupuje občany, tedy občané - schvaluje to tamní parlament) a kam je potřeba nasměrovat úsilů občanů, podnikatelů, škol - vzdělávání, aby společnost byla mravná, kulturní, vzdělaná a v konečném důsledku také prosperující i v budoucnu.  

Tedy v USA každý kdo umí číst si může každoroční i dlouhodobý výhled přečíst a rohodnout se v čem bude podnikat, v čem se bude vzdělávat, jestli je to v jeho schopnostech lidských i finančních. Přesně se může o své vlastní vůli srovnat ve společnosti v které žije, nic a nikdo mu v tom nebrání, ostatní občané mu dokonce sdělují svojí vůli, jak si budoucnost představují a jak budou rádi, když on jako jednotlivec bude ve společnosti spokojený, prosperující a jeho činnost bude i pro něj osobním přínosem, neboť se pro ní sám rozhodl. 

Je smutné, že tomu není ani po 28 letech od revoluce rozuměno, přitom je to tak jasné, srozumitelné, pochopitelné, v souladu s kulturní mravnou správou veřejného prostoru. Toto ale bylo po revoluci v době kdy byl prezidentem pan Václav Havel naprosto jasné, nebyl tehdy ani stín pochybností.