MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#151629

2019-09-30 07:03

První velká akce kontroverzního spolku Milion chvilek pro demokracii po prázdninách skončila fiaskem. Přes avizované konání na více než 130 místech v republice nakonec skoro nikdo nepřišel. Účast se pohybovala maximálně v desítkách či stovkách lidí.

Mohutné přípravy

Lídři spolku avizovali tuto akci, nazvanou “Kroky pro demokracii”, již po poslední demonstraci na Letné v červnu. Nyní, před konáním akce, byla veřejnost opět s pomocí mainstreamových médií o konání akce tuto sobotu široce informována. To, že skutečnost bude mnohem horší, než si organizátoři přáli, naznačoval už zanedbatelný počet lidí, kteří projevili o akci zájem na Facebooku. Ani spřátelená média, která jinak neváhají přenášet informace z demonstrací proti Andreji Babišovi v rámci živých přenosů, nepřinesla z konání včerejší akce téměř žádné informace. Zmíněno bylo pouze setkání odpůrců premiéra v Brně, na které přišlo jen několik stovek lidí.

Ztráta podpory občanů

Spolek Milion chvilek pro demokracii (MCHD) evidentně ztrácí podporu veřejnosti, kterou získal v první polovině tohoto roku. Důvodů je více. Jednak nedošlo k zásahům nové ministryně spravedlnosti Marie Benešové do justice, z čehož vůdci MCHD předem bez důkazů ministryni obviňovali. Ale hlavně došlo k důležitému posunu v tzv. kauze Čapí hnízdo, kde státní zastupitelství konstatovalo, že nemá dostatek důkazů pro to, aby Andreje Babiše a jeho spolupracovníky obžalovalo ze spáchání nějakého trestného činu. Veřejnost si začala uvědomovat, že věci se mají jinak, než jim MCHD dosud tvrdilo a čemu uvěřili. Popularitě MCHD také neprospěly jeho chybné kroky, když např. šéf hnutí roztrhal veřejně českou ústavu.

Demonstrace 16. listopadu

Poslední naděje na obnovení dynamiky protestů proti Andreji Babišovi vkládají vůdci MCHD do demonstrace v sobotu 16. listopadu, den před 30. výročím tzv. Sametové revoluce. Lze očekávat opět masivní podporu mainstreamových médií a spřátelených politiků. Je ovšem otázka, zda to bude stačit. Účast může také ovlivnit případné rozhodnutí nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana v tzv. kauze Čapí hnízdo, který poslední může rozhodnutí svých podřízených o zastavení trestního stíhání zvrátit a přes minimální šanci na úspěch poslat kauzu k soudu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#151631 Re:

2019-09-30 07:20:09

#151629: -  

Cha, cha, cha ... co ty víš o tom, kolik lidí se kde sešlo. Máš ještě aktivizované spolupracovníky z StB, co ti referovali? Tak to asi nezvládli. U nás účast jako před prázdninami.

A až budou v listopadu zase statisíce lidí na Letné, tak se těším, jak se z toho zemandrtálci a koblížci zase poserou vzteky.

 


Nepřihlášený uživatel

#151641 Re:

2019-09-30 10:54:07

#151629: -  

Umyj si brýle zemanofile!


Nepřihlášený uživatel

#151658 Re:

2019-09-30 16:45:41

#151629: -  

Skvěle napsáno!


Nepřihlášený uživatel

#151661 Re:

2019-09-30 17:54:27

#151629: -  

Milí a vzácní přátelé,
horký podzim se blíží. 
Prezident Zeman včera prohlásil, že „pokud se bude ještě vrtat do zastavení kauzy Čapí hnízdo“ (tedy pokud by nejvyšší státní zástupce po přezkumu kauzy obnovil stíhání), udělí Andreji Babišovi abolici (zastaví stíhání). Takový výrok je skandální a staví právní stát úplně na hlavu. Navíc jde o naprosté popření předvolebního slibu.

Připomeňme si Zemanova slova z předvolební debaty na ČT, 25. ledna 2018: