MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#157677 Re: Demokratická opozice? Co to je?

2020-03-14 23:13

#157655: - Demokratická opozice? Co to je? 

   Demokracie je způsob vlády, který využívá k výběru závažných problémů a jejich řešení moudrost davu, wisdom of crowds. Ukazuje se, že přesnost a spolehlivost tohoto jevu si nezadává s přesností expertů... 

    Vox populi, vox dei, říkali starověcí Římané. Názory jednotlivých voličů jsou zatíženy náhodnou chybou. Jakousi vzdáleností od optimální dvojice  Nejzávažnější Problémy- jejich nejlepší řešení.  

  Ale v povaze věcí je, že tyto chyby, zprůměrovány z dost velkého počtu jsouce,  se zmenšují. A blíží se až k nule.  Zprůměrovaný názor voličů  se tedy blíží ke správné, optimální dvojici

  (výběr nejpodstatnějších problémů) &(jejich řešení).

    Tu leží teoretické zdůvodnění, proč.... „Demokracie je zajisté nejhorší formou vlády. S výjimkou těch, které, tu a tam, již byly vyzkoušeny."

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#157678 Re: Re: Demokratická opozice? Co to je?

2020-03-14 23:42:01

#157677: - Re: Demokratická opozice? Co to je? 

    Výběr problémů k řešení je součástí  úlohy pro voliče. Pokud dopustíme petrifikaci výběru problémů, dopouštíme se chyby. Pak už to není odstraňování/řešení potíží,  tj. služba veřejnosti,  ale jen jakási samoúčelná tradicionalistická kutálka.  Šmíra, chcete-li. Nebo jinak,  volič má mít právo někoho s některými údajnými problémy úplně vyhodit. Na smetiště dějin. Ať už je to cokoliv.