MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Peroutka
Nepřihlášený uživatel

#157679 Re: Re: Re: Demokratická opozice? Co to je?

2020-03-15 07:35

#157678: - Re: Re: Demokratická opozice? Co to je? 

    Vědouce nyní, o čem demokracie, a její vláda jest,  i opozici popsati můžeme. 

    Opozice nevešla se do lavice vládní; ve volbách voliči pro omyly své shledána byla lehkou. Nyní chyby na postupu vlády hledá, a na základě nich aktualizuje nabízená řešení svá.  A také výběr současných, případně budoucích problémů k řešení. To dokáže  snadněji, než vláda, která mezitím zjišťuje, že leccos není, jak si představovala. Ale zahlcena jsouc a svázané ruce majíc  praxí, mlčky jinam dívá se.

   Opozice via kritiku vlády vlastní řešení i výběr problémů reviduje;  alias pro obé společně zní program. Jakkoli se tím od vlády distancuje, paradoxně  se tak jistým způsobem stanoviska vlády a opozice sbližují.

    Protože těm správným řešením obě blíží se. Jako příklad, že konvergence tato skutečně existuje, že něco takového skutečně děje se,  lze uvést dobu Tonyho Blaira. Ten dokázal využít programu konzervativců a zařadil jeho krucinální body do své agendy. S ohledem na výše zjištěné skutečnosti nyní už není až tak překvapivé, že následně vyhrál dokonce několikery volby za sebou.

   Změny kursu svého musí opozice oznamovat veřejně průběžně, pokud zmatkům v budoucnosti hodlá vyhnout se.  Děje se tak, jak jinak, kritikou chyb cizích.

   S podrýváním vlády to nesouvisí. Vláda se podrývá primárně sama chybami svými. Opozice  jejich objevením  a kritikou brání jejich opakování. 

   To potlačuje kontraproduktivity.  Tím  službu veřejnosti opozice prokazuje; šetří její peníze, s nimiž tak zařídit více možno jest. 

       

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#157680 Re: Re: Re: Re: Demokratická opozice? Co to je?

2020-03-15 09:37:17