MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#158135

2020-03-30 22:28

WHO nevidí smysl ve všeobecném nošení roušek.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#158142 Re:

2020-03-31 12:56:21

#158135: -  

WHO je mimo jako celé OSN. Navíc sídlí ve Švýcarsku, které je jendnou z nejpostiženějších zemí koronavirem na počet obyvatel.


Nepřihlášený uživatel

#158165 Re: Idiotské WHO zrušit, stejně jako celé idiotské OSN!

2020-04-01 14:52:55

#158135: -  

Profesor Prymula uznává, že na názoru Světové zdravotnické organizace je část pravdy. Jenže jen část. Na videu, které koluje po českém internetu, zdůraznil, že roušku by opravdu měli nosit nemocní lidé, jenže háček je v tom, že někteří lidé mají jen lehký průběh nemoci Covid-19, takže vůbec nezaznamenají, že jsou nemocní.

Navíc virus vylučují z těla už nějaký čas před tím, než se u nich nemoc projeví příznaky v podobě vysoké teploty či suchého kašle. Tím, že nosí roušky všichni, chrání své spoluobčany. Pokud by byli nositeli viru, omezí tím jeho šíření, protože roušky omezují výskyt aerosolu s virem v ovzduší až o 80 procent.

To však ani podle Prymuly nic nemění na tom, že bychom si roušky měli sundávat opatrně, pravidelně je prát a stále si důkladně mýt ruce.

A pak je tu ještě jeden úhel pohledu. WHO prý lidem nedoporučuje nosit roušky proto, aby jich víc zbylo na zdravotníky.

„V tom textu experta Světové zdravotnické organizace se připouští, že jedním z důvodů je, aby roušky nechyběly zdravotníkům. Ti mají samozřejmě přednost a z tohoto úhlu pohledu to chápu. V České republice je ale situace úplně odlišná. Já bych chtěl poděkovat českému národu, který se k tomu postavil opravdu čelem. My jsme prakticky všichni vybaveni látkovými rouškami, které netvoří soutěž o to, že nebudeme mít roušky pro zdravotníky,“ upozornil Prymula