MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#159664 Re: Re: Re:

2020-05-23 05:02

#159657: - Re: Re:  

   S tímhle svinstvem hned tak pokoj nebude.  Nutnou podmínkou k tomu je dosažení nějaké formy  všeobecné imunity. V podstatné části populace. A ty imunity jsou - jak zdráhavě vyšlo najevo - aspoň dvě. Na dvou úrovních.

 ' ...   Úřad pro veřejné zdraví předpovídal, že na začátku května by měla protilátky mít až čtvrtina obyvatel. Hlavní epidemiolog Anders Tegnell ale na tiskové konferenci tvrdil, že nejnovější údaje nejsou překvapením. „Je to o něco méně, než jsme čekali, asi o pár procent... Ale v podstatě to odpovídá našim modelům,“ uvedl. Testy podle něj vypovídají o situaci z konce dubna a nyní podle něj protilátky pravděpodobně má asi 20 procent lidí...'

         Není jasné, jaké protilátky měřili.  Pokud použili německé testy(a to použili, protože jinak by bylo už hotovo), které u nás ukázaly 5%,  jsou výrazně blíž  k cíli, 70%, a za kratší dobu. Oni jsou v cílové rovince, my  ještě před zatáčkou.

   Buď jak buď, porovnání konečných zkušeností bude rozhodně zajímavé i poučné. 

    Jaký byl rozdíl mezi přístupy?  V množství infikující látky.... atd, atp.

„Vždy bylo nejméně 20 % lůžek pro intenzivní péči prázdných a tím jsme byli schopni se postarat o pacienty s covid-19,“ řekl Tegnell pro CNN.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#160354 Re: Re: Re: Re:

2020-06-13 22:04:31

#159664: - Re: Re: Re:  

     Rychlost šíření začne klesat ve chvíli, kdy zřetelný podíl populace získá imunitu. Pokud ten podíl  dosáhne 25%,  reprodukční  číslo klesně úměrně podílu zbývající části, tj. na 3/4; při 50% na polovinu, u 75% na čtvrtinu.