MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#160611

2020-06-24 04:58

Dámy a pánové ,

rozmohl se nám tady takový nešvar. Všichni nosí roušky jako diví a člověka, co jde ven bez ní, by umlátili šicím strojem. Tak si to trochu rozeberme.
Když člověk má na obličeji ústenku, je třeba, aby si jí nasazoval čistými rukama (problém 1), dále je třeba, aby jí nosil pouze 2 hodiny (problém 2), po 2 hodinách si ji musí sundat, umýt si ruce (problém 3) a nasadit si novou (problém 4) a když jsou to ty ušité záležitosti je třeba je po použití vyvařit (problém 5), mimo to nesmí na roušku po dobu nošení sahat (problém 6).
A teď si představte toho nedej bože infekčního člověka v MHD, co byl infekční už včera. Někdo mu na instagramu poradil, ať si ušije roušku, jinak umře a nebude kůl, bude vlastně úplně bezohlednej grázl, co si zaslouží umlátit šicím strojem, protože nechrání své okolí. A tak on tu roušku nosí už druhej den, vesele leze po venku, protože si myslí, že je sejf. Nikde ji nevyvařil, sahá si na ní rukama a pak ty virové záležitosti nachytané na rukou roznáší úplně všude - dveře, kliky, zábradlí, tyče v MHD, další lidi a tak dále a k tomu ještě dýchá skrz tu infekční roušku a mega si to užívá a cítí se úplně super, jak to svoje okolí vlastně chrání a je strašně ohleduplnej. Altruista jeden!
Upřímně když vidím, co se venku teď děje, tak mám celkem strach opustit dům.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#160617 Re:

2020-06-24 07:02:57

#160611: -  

     Ukázalo se, a bylo experimentálně potvrzeno, že rouška trochu funguje. Pokud ji používají obě strany, klesá síla infekce, hrubým odhadem na šestinu až desetinu. To má svou cenu.

   V souvislosti s epidemií se mluví o jakémsi replikačním čísle. 

   Reprodukční číslo je počet lidí, které průměrně nakazí jeden nemocný. Pokud je menší, než jedna, epidemie uhasíná.  Když je větší než jedna, počet nemocných roste.

     Pokud o původci epidemie nevíme nic bezprostředně použitelného, jako v tomto případě, kdy  víme jen, že vždycky se dá něco dělat,  je rouška stéblem, kterého se chytáme. A když její efekt je nečekaně výrazný, tím lépe.

      Infekční riziko lze dále snížit zvýšením vzájemné vzdálenosti. Infekce se naředí. 

       Výše zmíněný parametr šíření lze takto stlačit pod kýženou jedničku, a o to tady běží.  

      Čerta starého záleží na tom, jestli je rouška sterilní. Venku nejsme v nemocnici. Neměla by být vlhká; voda prodlužuje životnost viru.

       A že na té roušce uvízl virus? Však uschne. Zítra si vezmu jinou roušku, a pozítří z uschlého viru zbude jen jeho stín. A ten mě nezabije, ale posílí.