MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#171285

2021-06-26 07:14

   Cyklón východně od Indie. Všimněme si, že mraky se pohybují od středu, proti směru hodinových ručiček. 

   Naproti  tomu při hladině  je  směr větru dostředivý. Po směru hodinových ručiček. 

   Chod cyklónu umožňuje zdroj páry, větrem zpěněná voda.  Dále skutečnost, že vodní pára je lehčí, než vzduch.  Proto stoupá do výše...  Rozpíná se a ochlazuje, dokud se neochladí na rosný bod. 

    Kondenzací ... se původní objem vodní páry sníží cca 1700x. A uvolní se skupenské teplo, které hraje dále významnou roli. Ohřátím okolního vzduchu. Přinejmenším při růstu oblaků do výšky.

    Vzniklý latentně obrovský podtlak  je distribuován v rozsáhlé oblasti. To dál podporuje  dostředivé proudění, posilující vývoj páry. 

    Cyklón je tedy svého druhu tepelný stroj, využívající přednostně teplejší oblasti oceánu, které ochlazuje. Jeho produktem je obrovské množství vody v atmosféře. Déšť.

     Z výše uvedeného je patrné,  že pokud cyklón zamíří nad pevninu, jeho motor se zastaví. Zeslábne na bouři, mraky se vyprší a nakonec rozplynou.

      Co když cyklón v Atlantiku zůstane nad vodou?  Existuje statistika drah cyklónů v Atlantiku, a svazek těch čar sleduje Atlantický hřbet.

     Tornádo? Lokální jev. Přerostlá bouřka.  Uváděné podmínky jeho vzniku jsou střih výškového větru, vysoká vlhkost vzduchu,... .  Dodejme zdánlivou samozřejmost, obvykle vysoká teplota povrchu. Ohřátá pára stoupá vypracovaným vzestupným kanálem do kumulonimbu, kde kondenzuje...

   ALE toto proudění je silně urychlováno.  Něco vytáhlo zátku ve výlevce. Výškový vítr je natolik silný, že odnáší kondenzovanou vodu pryč. 

   A boří tak rovnováhu tlaku nad vzestupným kanálem.

  Následkem  toho se přítok páry zespoda do mraku zesílí, s výškou roztočí. A tento růst se snaží chytat exponenciály.

 

    

    

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#171353 Re:

2021-06-28 15:16:56

#171285: -  

      Rotace je tedy pouhý efekt  výlevky. Její zrychlení je způsobeno zúžením výpustního kanálu.

      V chobotu tornáda je vidět kondenzace. Ta je vlastním motorem tornáda, a je umožněna mixáží studeného sestupného proudu vzduchu do přízemního přitékajícího vlhkého větru. Zdrojem studeného vzduchu je přisávaný výškový vítr.