MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#174143

2021-10-01 19:29

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#174147 Re:

2021-10-02 06:36:16

#174143: -  

 Zatýká teroristy. 

„Dima (zdrobnělina jména Dmitrij - pozn. ČTK) při vstupu do bytu předstihl ostatní a fakticky je kryl. Chlapci, jakmile spatřili člověka se zbraní, varovali, ať odhodí zbraň na podlahu. Místo toho ten darebák vystřelil na Dmitrije a trefil ho přímo do srdce. Dmitrij ještě při pádu stačil dvakrát vystřelit na svého vraha, potřetí už vystřelit nedokázal,“ vylíčil Lukašenko.

Prezident ví o kritice v médiích, že příslušníci silových složek neměli při zásahu neprůstřelné vesty, ale agenti podle něj nechtěli vyvolat znepokojení u občanů, kteří špatně reagují na pohled na zásahový tým v plné zbroji. „Co na to říci? Je těžké je za to odsuzovat. Prostě chlapci se nechtěli při obraně lidí zbytečně předvádět,“ dodal.

Z bytu podle Lukašenka nejprve dvakrát - jednou muž a jednou žena - volali na policii o pomoc. Vyslaný tým pak vyrazil dveře a vstoupil dovnitř, „aby poskytl pomoc darebákům, kteří volali o pomoc“, ale ti si ve skutečnosti chystali zbraně a vše natáčeli na video, které v přímém přenosu vysílali do Polska a do Ameriky.

Ukázalo se, že nešlo o běžné účastníky protestního hnutí, ale o „opravdové účastníky povstání“, řekl prezident. Incident byl podle něj dlouho a pečlivě připravovanou provokací.

„Nejsme natolik hloupí, abychom dělali čistky na všech frontách, i když i to umíme. Mohli by utrpět nevinní lidé, kteří s tím vším nemají nic společného. Proto upřesňuji, že různé lidi a organizace budeme zpracovávat bodově, cíleně a přiměřeně za pomoci zvláštních služeb a jednotek ministerstva vnitra. Jsme dost chytří, abychom se přesně vypořádali s každým darebákem,“ prohlásil šéf státu.