MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

DEMISI!

#181413 Tahle zkorumpovaná protičeská hrůzovláda akorát šíří chaos.

2022-07-12 05:12

Covid v Česku sílí, jenže roste i chaos. Nakažení marně hledají, jak postupovat

 




 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#181415 Re: Tahle zkorumpovaná protičeská hrůzovláda akorát šíří chaos.

2022-07-12 05:16:37

#181413: DEMISI! - Tahle zkorumpovaná protičeská hrůzovláda akorát šíří chaos. 

 

Jestliže neexistují pokyny pro nemocné, na stránkách Ministerstva zdravotnictví i ÚZISu lze najít podrobné epidemiologické statistiky. K čemu ale jsou, když jsou to přesné statistiky nepřesných čísel. jestliže se téměř netestuje (a většina lidí s mírnými projevy nemoci na test ani nejdou), jsou všechny tyto údaje silně podhodnocené. A i tak vypadají hrozivě!! I odborníci mluví o tom, že v populaci není 6-10 tisíc nakažených, jak ukazuje oficiální statistika, ale možná i 300 000! Navíc mapa na stránkách ministerstva jasně ukazuje, že covidová nálož je hlavně v Praze a přilehlých okresech. Čekal bych, že nás ministr bude informovat o geografickém rozšíření nákazy, ale on se tomu křečovitě vyhýbá. A kdo je vlastně v Praze pozitivně otestovaný? Jsou to Pražáci nebo turisté, kterými je Praha po dvou letech přeplněná (předpokládám, že obě možnosti jsou správně).

V této situaci, při níž se v předchozích letech zavíraly stadiony, divadla i celé okresy, nás ministr bohorovně informuje, že je to jen malá epidemiologická vlnka, která rychle přejde, a že ministerstvo v žádném případě nebude zavádět žádná proticovidová opatření. Tedy ani až tu opět bude umírat stovka staříků denně? Tu víru panu profesorovi závidím.

Konečně: objevují se informace, že se ohrožené osoby, mimo jiné senioři nad 60 let, nmají nechat přeočkovat 4. dávkou vakcíny. Nikde jsem ale neslyšel, jestli takové očkování zdravotní pojišťovny proplácejí.

Větší zmatek a nejistotu si opravdu nedovedu představit!


Nepřihlášený uživatel

#181417 Re: Tahle zkorumpovaná protičeská hrůzovláda akorát šíří chaos.

2022-07-12 06:25:13

#181413: DEMISI! - Tahle zkorumpovaná protičeská hrůzovláda akorát šíří chaos. 

 

Z minulého týdne potvrzuji naprostou absenci informací a nejistotu, co vlastně dělat. Zdá se mi, že se Ministerstvo zdravotnictví rozhodlo považovat COVID-19 za naprosto běžnou virózu a nijak to neřešit. Pokud tomu tak skutečně je, měli by to jednoznačně sdělit. Je jasné, že situace je jiná než před dvěma roky: o nemoci již mnoho víme, velká část populace je proočkovaná, máme řadu léků, současné mutace viru jsou podstatně méně nebezpečné (ale naopak se mnohem snáze přenášejí!) atd. Nicméně po všech proticovidových opatřeních během předchozích dvou let je pacient nervózní, aby něco nezanedbal. A větší strach než o sebe má o všechny, s kým se setkal. A k tomu to přichází uprostřed prázdnin, kdy COVID vede k propadnutým letenkám, hotelům, k nutnosti zajistit jinak dovolenou pro děti atd. Chování ministerstva a ministra hodnotím palcem k zemi! Několik problematických bodů:

1. Zaměstnanec potřebuje neschopenku, nemůže "odpovědně zůstat doma", vzít si paralen a vyležet to.

2. Vzhledem k práci i k dovolenkovým plánům jde o každý den. Onemocnění jsme zjistili o státním svátku - i když jsme měli nárok na bezplatný PCR test, raději jsme si ho tentýž den zaplatili, než čekat na pracovní den.

3. Není jednoduše dohledatelný seznam testovacích míst (ano, existuje, ale nedostanete se na něj z webů ministerstva, ÚZISu, krajských hygienických stanic, Státního zdravotního ústavu... To je šlendrián!)

4. Prakticky je téměř nedohledatelná aktuální informace o izolaci nakažených a karanténě kontaktů. Když jsme zjistili aktuální stav, velice nás překvapilo, že kontakty nemusí dodržovat žádnou karanténu a nemají nárok na test zdarma.

5. Onemocnění způsobené aktuálními variantami probíhá téměř asymptomaticky. Kdybychom nevěděli, že dva naše kontakty byly testovány pozitivně, asi bychom svému zdravotnímu stavu vůbec nevěnovali pozornost.