MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Politolog

#181599

2022-07-17 14:49

V demokracii jsou možné dva stavy.

Buď se jedná o svobodnou pluralitní demokracii, kde pravda se hledá poctivou diskusí a nebo se jedná o stav, kdy demokracii ovládne nějaká názorová sekta (termín sekta je převzat z odborné literatury, která tento stav popisuje, viz např. kniha Liberální demokracie v době krize). Názorová sekta, která začne určovat, co je pravda a co není, co je správná demokracie a co není, kdo je správný demokrat a kdo není. Horší je, že tyto názorové sekty pak začnou deformovat demokracii do vlastní podoby, kterou pak považují za jedinou správnou a které občas dají nějaký přívlastek (komunisté dali svému pojetí demokracie přívlastek lidová, nacisté moderní, a současní liberální totalitaristé přívlastek liberální).

V současnosti probíhá napříč Evropou a Severní Amerikou tvrdý souboj mezi skutečnou svobodnou pluralitní společností a totalitní názorovou sektou "jedné pravdy", k níž patří i liberálně bolševická pětikoalice Petra Fialy.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#181601 Re:

2022-07-17 17:28:37

#181599: Politolog -  

Jeď se vepřový politologu poklonit carovi do Moskvy a pak to vem do Pekingu a tam se ukláněj rudému císaři a nezapomeň si vzít petice s podpisy nespokojených vepřočecháčků s bruselským protektorátem a hlavně s žádostí o mírové osvobození Evropy udatnými rusko-čínskými vojsky s podporou mravně uvědomělých pomocných islámských vojáků.