MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#183176 Re: obdivujeme mongolskou veleříši

2022-09-03 17:22

#183175: - Re: Re:  

Veliký Chán Kublaj vládl přímo z obsazené Číny veliké a mocné mongolské říši. Jeho příbuzný Chán Batu vládl ze Zlaté Hordy celé rozlehlé bažinaté a zaostalé russácké zemi a russáčtí nevolníci a mužici odváděli chánovi daně, kdo řádně a včas nezaplatil, byl krutě mučen, odvlečen do otroctví nebo popraven. Mongolové už tehdy neměli pochopení pro nuzné russácké primitivní skřety. Zato ve vyspělé Číně využíval Veliký Chán veškeré politické a administrativní znalosti a pracovní návyky chanských obyvatel k zvelebení veliké mongolské říše a ty neposlušné chanské poddané nechal utopit ve žlutém moři po desetitisících jako koťata.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#183179 Re: Re:

2022-09-03 18:07:37

#183176: - Re: 

     Není důvodu obdivovat Tatary.  A už vůbec ne jejich negramotné tradice. Na ochranu před tou verbeží museli postavit Velkou čínskou zeď.

   Vládce Zlaté hordy, Bátů, když viděl, že prostor zničené Kyjevské Rusi neudrží, nechal jej ovládat vazalským uskupením kolaboranta Alexandra Něvského. Od té doby se odtamtud prostor někdejší Kyjevské Rusi pravidelně snaží po tatarsku demolovat.

   Takhle tam fungují dějiny.  To je tamní tatarský folklór. Relikt Zlaté Hordy, zrušené pro nekonečnou řadu zločinů Číňany.