Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#1872 Re: Ostuda

2012-12-11 03:00

#1869: Marek - Ostuda

Myslím, že zde hraje mnoho faktorů dohromady:

• syndrom malého města, kde každý každého zná několik generací zpět ("Paní Nováková, byl ten váš demonstrovat? Ten náš kluk říkal že tý ženský nandají. Jo, jo paní Horáčková a ten jejich učitel jim dobře to vysvětlil"). Kdyby se Pepík Horáčků, neho Jirka Nováků  nezúčastnili, vyčlenili by se z místní společnosti.
  • Pokud se účastní, je pro ně pohodlnější tomu všemu věřit. Pochybování vytváří nejistotu a ta je nepohodlná.
  • místní rádobypravicová "šlechta" tatíků se cítí ohrožená tím, že by někdo zpochybnil jejich životní filosofii posledních 23let (bez ohledu na to, zda by to paní Baborová udělala, nebo dokonce mohla udělat),
  • pocit nejistoty všech obyvatel z jakékoliv možné změny (co kdyby někdo začal do hloubky zkoumat, jak to bylo s prodejem budovy radnice paní Konětopské za 14 milionů?)
  • malé, zaprděné městečko se dostalo do celostátních zpráv
  • místní učitel je sexy tím, že se otřel o předsedu vlády (Petr Nečas by se měl podle něj stydět za jednání s Čínou) - je statečný, vzdoroval i politice celostátní vlády (viz Ladislav Mňačko: Jak chutná moc, citát "Záporožci se vzepřeli tureckému sultánovi").
  • místní, neortodoxně myslící  učitel navrhnul, aby byly odebrány vysokoškolské tituly všem, kdo je zídkali před rokem 1989 a  aby je museli obnovit novými zkouškami. Řekněte sám, není to "cool" od absolventa pedagogické fakulty Západočeské university v Plzni? Není ten Rosocha "osobnost" a tvrdý chlapík? A přitom je to "jeden z nás".
  • stádové chování - celá smečka honí jednu oběť s tím, že smečka je na rozdíl od možné oběti nezranitelná
  • šikana (bullying), často se vyskytující ve školách a v této věkové skupině
  • morální rozklad celé společnosti
  • dlouhodobá intenzivní jednostraná propaganda v mediích, zejména TV, neexistence alternativního názoru prezentovaného medii
  • pronásledování členky KSČM smývá hříchy místních tatíků - bývalých členů KSČ (po roce 1945 vstoupilo mnoho kolaborantů s nacisty do KSČ a stali se nejaktivnějšími pronásledovateli Němců)
  • studenti nemají rozvinuté kritické myšlení, to s nimi pan učitel zatím "neprobíral"
  • něco se děje a studenti mají volno v předvánočním čase.

Jistě existují ještě další faktory. No řekněte sám, není to logické, že studenti protestují?

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#1880 Re: Re: Ostuda

2012-12-11 11:32:35

#1872: - Re: Ostuda

Dal sis pěknou práci nám to tak nějak třídně vysvětlit. Ještě mi vysvětli tohle:

• nejsem z malého města, tento "syndrom" nemám, neznám pořádně ani některé své sousedy; se známými se tak blbým způsobem, jaký zde uvádíš, rozhodně nebavím; je mi také zcela lhostejné, zda se nějaké "zaprděné" městečko dostane do zpráv nebo ne
  • svoji "životní filozofii" si vytvářím mnohem déle než posledních 23 let
  • dávno nejsem student a nepracuji ani ve školství
  • stádní chování mi bylo vždy nanejvýš protivné, proto jsem nebyl členem žádné "masové" organizace ani strany a kašlal zvysoka na shromáždění, která komunisti pod nátlakem "organizovali" ke "slavným výročím"; pokud někam jdu, jdu tam protože JÁ chci jít
  • neexistenci alternativního názoru jsem si uvědomoval před rokem 89 (nepočítám-li poslech Svobodné Evropy). Dnes je v novinách kdejaký grázl a může tam své, často sprosté, lži volně ventilovat - třeba předseda Filip
  • prodeje budov radnice mne věru nezajímají
  • nemám hříchy, abych je musel "smývat"
  • nenudím se (v předvánočním čase) ani jindy
  • po člence KSČM, kdyby zůstala zalezlá a někde tiše zpytovala své nečisté komunistické svědomí (a pro mne za mne se i věnovala své profesi) bych ani neškytl

PŘESTO jsem ihned podepsal petici a plně podporuji studenty i autora petice. Jsem jim vděčen, že se ozvali. Ostatně kdo jiný by se měl první ozvat - jde jednak v první řadě přímo o ně a také, protože jsou mladí, o jejich budoucnost.

PRÁVĚ PROTOŽE S NELIBOSTÍ SLEDUJI MORÁLNÍ ROZKLAD SPOLEČNOSTI, ZAVINĚNÝ JEN A JEN KOMUNISTY, JSEM PROTI TOMU, ABY TAKOVÉ KREATURY SE ZASE DOSTALY K MOCI, MOHLY DÁLE PRZNIT MLÁDEŽ A MORÁLNĚ DEVASTOVAT NÁROD!

Tak tohle mi ještě vysvětli. Jinak jdi se svými pindy přednášet někam do své stranické muňky. Tan si vymýšlej své "Poučení z krizového vývoje kolem soudržky Baborové".