Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

demo

#2948 Re: Re: Re: Re:

2013-01-03 17:23

#2947: - Re: Re: Re:

Konečně jsme našli alespoň částečně společnou řeč. Souhlasím, že mnozí, např. spisovatel Pavel Kohout, vstoupili do KSČ s ideály, po určitém čase tyto ideály ztratili. To ovšem není případ pana Štětiny. Podívejte se prosím do Wikipedie.

Od 11. května 1977[3]) byl veden v Evidenci zájmových osob Státní bezpečnosti.

Ano, všichni jsme více či méně "byli součástí minulého režimu".

Předpokládám, že po volbách 2014 může být vláda ČSSD a KSČM. Komunisté jsou sice proti EU a NATO, ale nemyslím, že by měli sílu toto prosadit. Uvědomte si, že je úplně jiná doba, "nediriguje nás" Sovětský svaz. Zadrátované hranice a znárodňování? To je k smíchu. Vždyť  ani vlastně není co znárodňovat.

Film Občanský průkaz sice vypráví některé příběhy, které se podobně mohly odehrát, ale protože jsou podány zhuštěně, nepůsobí věrohodně. Naprosto mimo realitu je "šílený" strach z vojny a to, že se mladý kluk raději nechá zmrzačit,...

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#2950 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-01-03 17:53:27

#2948: demo - Re: Re: Re: Re:  

...pouze poznámka: pokud byl někdo v evidenci zájmových osob STB, neznamenalo to, že udával....

Ale opravdu nevím, neslyšel jsem to nikdy jako ověřenou informaci, jen jsem to občas zahlédl tady, ale tady se už vyskytlo tolik nesmyslů...

Ano, zdá se, že ČSSD vyhraje volby ... pro mne je tragické zjištění, že by byla ochotna se spojit koaličně s komunisty...ale budiž, může se stát... Nemyslíte, nebo víte? Vám nevadí, že jsou proti EU a NATO? Proč by nás neměli chtít a nemohli přiblížit "demokracii" ruské a vzdálit nás od té severoatlantické? K omezování svobod je velmi malý krok ( v Rusku jsme toho svědky přece )...jste si jistý, že dnešní komunisté by k němu nesáhli? A znárodnění některých podniků nedávno navrhoval jeden z představitelů KSČM .... směšné??

Nejenže se mohly odehrát, ony se odehrávaly...a mnohdy i horší.... A ubezpečuji Vás, že vojna byl velký strašák a kdo mohl, vyhnul se jí. Neznám nikoho, kdo na ni šel s úsměvem a rád a kdo ji nepovažoval za "buzeraci a pakárnu". Vojáci nebyli vedeni kvalitním výcvikem k bojeschopnosti, ale byli pouze levnou pracovní silou.... třeba i v tom Vašem vychvalovaném zemědělství. Dva naprosto promarněné roky, plné šikany, agitace a snahy se "ulít", kde to jen šlo... 

Už jen pro tohle stál ten listopad 89 za to....jsem rád, že mladé kluky tohle nečeká ( i když se říká často "vojnu na vás" ... žádný z milujících rodičů by to svému dítku určitě nepřál:-)