Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#2294 Re:

2013-02-04 11:51

#2275: -  

Mrzí mě, že Vám musím oponovat.

Paní Baborová byla zvolena jako radní, to nikdo nezpochybňuje, toliko o respektování voleb . Tato petice je adresována hejtmanovi za ČSSD, panu Zimolovi, který vtáhl komunisty do vedení a nabídl jim velmi choulostivou oblast školství. Funkce je nenárokovatelná, nevzešla přímou volbou a hejtman nese plnou zodpovědnost za výběr kandidáta.

Protest proti obsazení funkce je tedy naprosto legitimní a v demokratické společnosti i umožněný ústavou. Forma, jako je petice, či ohlášená demonstrace je zákonným prostředkem...

Navíc je pikantní, pokud vyzýváte k ukončení protestů vůči paní Baborové a zároveň vyzýváte k protestům proti také zvolené vládě:-)... ale ujišťuji Vás, že oba protesty jsou zcela relevantní a každý má na nesouhlas právo...

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#2295 Re: Re:

2013-02-04 14:54:18

#2294: - Re:

Ale prosím Vás, jaká choulostivá oblast školství? Když může učit děti něco jako je Rosocha, tak může paní Baborová mít na starost resort školství.

Nebyla jí dána šance, vy jste jí rovnou zničli. A psychicky vydeptat ženu, tak to je pěkné svinstvo.

Mně jen mrzí, že studenti a jejich patolízalové se snížili k něčemu takovému jako jsou nadávky, a přiznejme si, že dost vulgární nadávky, na adresu paní Baborové.

Přece říkáte, že ječíte kvůli KSČM, tak proč osočujete paní Baborovou? Považuji to celé za velice ubohé a nízké.

Tím nemyslím přímo Vás, ale pokud jste "solidní" , tak si sám uděláte obrázek o tom, kdo podepsal petici proti paní Baborové.

Pokud vám nevadí paní Baborová, tak proč jste proti ní zinscenovali tuto nechutnost?

A podle mne je pikatní to, že pravicoví voliči tady odsuzují totalitu a já si o nich myslím, že se chovají jak totalitní vládci, nevolíš stejně jako my a buch, následují nadávky, ti hloupější na nás chtějí pozvat Mašiny atd.

Nechcete komunisty u koryt ( vaše slova). Proč? Protože jste si sami ještě nenahrabali? :-)

Mrzí  mě, že Češi ztratili společnou řeč, že každý řeší jen sám sebe a svoje blaho.

Vojtěch Straka

#2301 Re: Re:

2013-02-04 21:00:02

#2294: - Re:

Tenhle názor, který je veřejnosti podsouván prostřednictvím médií, je naprosto zvrácený. Odhlédnu-li od toho, že si asi pletete pojmy "radní" a "zastupitel" (viz první věta vašeho druhého odstavce), tak bohužel nemáte pravdu v tom, že hejtman nese plnou odpovědnost za výběr kandidáta. Je to úplný nesmysl, radního volí zastupitelé, hejtman to ze své pozice nemá jak ovlivnit. Tento nesmyslný dojem vám možná navodili studenti a petenti, kteří se zcela nesmyslně v této věci obrací na hejtmana, jenž s tím nemůže nic udělat (a opakovaně se jim to také snažil vysvětlit).

Teď k jádru věci: Protest legitimní není a už vůbec není umožněný ústavou. Ústava naopak jasně říká, že "Politická rozhodnutí vycházejí z vůle většiny vyjádřené svobodným hlasováním" (čl. 6). Všimněte si, není tam napsáno "složení přímo volených orgánů", ale "politická rozhodnutí". Argument, že obsazení postu radního není výsledkem voleb, ale politickým rozhodnutím, a tudíž proti němu lze protestovat, nelze tedy než předem odmítnout jako nesmyslný.

Stavět vedle sebe protest, jehož cílem je znemožnit někomu využití mandátu pro prosazování svého programu, s protestem proti těm, kteří svůj mandát využívají v rozporu s programem, na základě něhož byli zvoleni nebo jmenováni, to snad už ani není potřeba komentovat...

Placená propagace

Tuto petici propagujeme 3000 lidem.

Zjistit více...