Respektujte výsledky voleb!!!
Quoted post
P.Eichler |
#563 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa2013-02-10 11:58#560: Honza73 - Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa Já uváděl ceny v 80-tých letech a to ten rohlík stál 40hal. a měl nižší gramáž než dnes. Navíc já kupuji rohlíky za 1,90 - max 2,50Kč. Za stejný byt jaký jem tehdy měl je tady v Přerově nájem cca 4600Kč. Chleba obyčejný je za 20Kč i když lepší se dá koupit za 30 i více. Autobusem nejezdím a tedy ceny jízdného neznám. Ale budu-li brát položku po položce, je většina cen dnes nižších. Navíc si ceny musíte vzít oproti průměrnému platu. Tehdy i dnes. A tehdy manželka měla plat oproti mě též poloviční. A zdaleka ne všichni se stejně jako dnes nepřibližovali k onomu průměrnému platu. Ostatně můžete si přejít na stránky statistického úřadu. Tam máte oficiální údaje oproti Youtube apod. Jo a to kuře. Za 25Kč mi je prodával zaměstnanec drůbežáren. I tak ta cena by odpovídala, dnešním cca 250Kč. Benzín ? 8Kč tedy asi půlka hodinnové mzdy. Dnes asi 80Kč. Játra :-))))))))))))))))))))))))) ty mi sháněl kamarád, kuchař v jedné z nejlepších restaurací zde. Protože v obchodě jste je nekoupil. Pravda, jedna z nejlepších restaurací, ale na záchodě jste se brodil v chcankách. Tento servis dnes už nemáte ani v posledním pajzlu. |
Odpovědi
Majka |
#564 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa2013-02-10 12:54:21Pane Eichler,potraviny jsou asi jediná komodita každodenní potřeby, kde jsou ceny srovnatelné nebo nižší oproti platům z 80 let. To nelze popřít. Ale lidé jsou zatížení hromadami plateb,které jsou také potřebné každý den a v té době buď nebyly vůbec, nebo se v poměru k platu zvyšují. Tak např. já sice koupím mléko za 14,90 a rohlík za 1,70 ,ale za rovnátka pro dítě jsem zaplatila 18000. Ošetření u zubaře pod 500Kč nejde. Poplatky za popelnice,vodné a stočné /stočné tehdy vůbec nebylo/,elektřina,plyn, tohle taky platíme denně a ceny se zvedají u něčeho každý rok, u něčeho co 2-3 roky,a to ještě je prezentováno jako velké plus pro lidi,že tento rok se něco nezdraží. MHD v80 letech 1 koruna,dnes cca 16-34 Korun. Ano,je levnější elektronika zájezdy do zahraničí, ale to jsou vesměs věci jejichž spotřebu lze omezit. Jak často kupujete pračku nebo ledničku. Dovolenou si můžete odepřít,když na to nemáte, ale elektřinu a vodu, a léky ne. K tomu si připočtěte nejistotu lidí v soukromých firmách,když dostávají plat se zpožděním, nebo po částech,nejistotu co bude, jestli jejich zaměstnavatel zkrachuje. A není pravda že se lidé v práci poflakujou. Možná státní úředníci, ale v soukromých firmách lidé makají tak, že jsou rádi když dojdou domů a odpadnou.Pak nemají sílu jít dodivadla nebo na koncert,protože jsou unavení,vyšťavení.Pustí si telenovelu,u které nemusejí přemýšlet. pokud tady toto ti, kterým se daří lépe nebudou ochotni vidět, a budou sedřené lidi kteří žijou od výplaty k výplatě nazývat sockama a prasatama,tak ta frustrace nejen nezmizí, ale bude se zhoršovat.Vím že to není konkrétně na Vás, v jednom příspěvku od vás jsem četla že s těmito projevy nesouhlasíte,proto se vám snažím svoje stanoviska více přiblížit. A ještě odpověď na vaši otázku že nikde nikdo nepíše " já jsem zfanatizovaný pravičák".No jistě,takhle to nikdo nebude formulovat. Ale snad je možné se shodnout, že pokud někdo slepě obhajuje cokoliv co vzejde od pravice, cokoliv co řekne její představitel bez ohledu na fakta a nedokáže druhé straně uznat vůbec nic, a jen umí napadat a urážet,tak to je projev fanatické zaslepenosti. #563: P.Eichler - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa
|
Honza73 |
#579 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa2013-02-11 04:02:03#563: P.Eichler - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa Za 1,90, max. 2,50 koupíte rohlík leda tak v některém supermarketu jako je Lidl nebo Penny, kde je prodávají pod cenou, aby nalákali zákazníky. Totéž platí o chlebu. Pokud ho nekupujete tam, tak za obyčejný rohlík zaplatíte podstatně víc. A pokud jde o těch 40 halířů za rohlík, tak pro vaší informaci, tolik stál tzv. tukový rohlík, zatímco obyčejný stál 30 halířů. Rohlíky za tu cenu v supermarketech samozřejmě dneska vyšší gramáž nemají, ale právě naopak. Ještě před pár lety mívaly standardně 43 g, ale teď už jen 39 g. Před dvaceti a víc lety byla norma 50 g. |
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice za statní občanství bez diskriminace
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
3667 Vytvořeno: 2024-12-16
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
49175 Vytvořeno: 2022-12-27
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce ve Zlatých Horách
528 Vytvořeno: 2025-01-14
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
1545 Vytvořeno: 2024-10-20
Voda pro zubry a divoké koně
19617 Vytvořeno: 2023-06-06
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2355 Vytvořeno: 2024-07-23
PETICE ZA OCHRANU PROSTŘEDÍ RYBNÍKU U MLEJNA, K.Ú. HORNÍ BRANNÁ
98 Vytvořeno: 2025-01-09
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
1348 Vytvořeno: 2024-12-12
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17992 Vytvořeno: 2023-10-23
Show na sedlčanských slavnostech ROSA?
80 Vytvořeno: 2025-01-07
HUMANS FOR CEASEFIRE / žádáme příměří v Gaze a Izraeli
6945 Vytvořeno: 2024-03-26
Zrušení programu zav
27 Vytvořeno: 2025-01-09
Žádost o úpravu rozvrhu (zkrácení přestávek) na Gymnáziu Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace
149 Vytvořeno: 2024-12-29
ZACHRAŇME ŠKOLNÍ SPORT
1740 Vytvořeno: 2024-11-29
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
23108 Vytvořeno: 2021-12-22
Petice proti uzavření ulice Pod Novým lesem Praha 6
228 Vytvořeno: 2024-12-09
ŽÁDOST O AUDIENCI U JEHO EMINENCE ROBERTA KARDINÁLA SARAHA Předmět: Ochrana práv Apoštolského stolce
5109 Vytvořeno: 2024-11-14
ZACHRAŇME (A)VOID! 2.0.
1395 Vytvořeno: 2024-11-26
Petice za zrušení nebezpečné cyklostezky na ulici Rybářská v Brně
17 Vytvořeno: 2025-01-07
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
6338 Vytvořeno: 2024-04-15