PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

L.U.G.E.R.

#376 Re: Re: Re: k reakci pana lopáka

2012-11-20 13:38

#375: člověk - Re: Re: k reakci pana lopáka

Vidím, že tě každý argument zastávající se rally pořádně vytáčí nerve. Aby to s tebou neseklo. Radši bych pro tvoje dobro zakázal tuhle petici.

Nepřihlášený uživatel

#377 Re: Re: Re: k reakci pana lopáka

2012-11-20 14:16

#375: člověk - Re: Re: k reakci pana lopáka

Páni,..... tohle je fakt pěkně napsaný....., pod tohle se podepíšu!

Milan K.

#378 Rallye ano!

2012-11-20 14:22

Vzhledem k debilitě diváků, kteří se na trati cpou tam kde nemají co dělat, jsou tato pravidla zbytečná. U nás jsou jedny z nejpřísnějších bezpečnostních opatření pro pořádání rallye na světě. Je to ale k ničemu. Čtyři děvky si vlezly do míst kde byly cedule "zakázaný prostor", auto je smetlo a je to samozřejmě jejich vina, zahynuly svojí blbostí. Nenže místo toho aby pravda o jejich blbosti vyšla najevo, udělal se kolem toho mediální humbuk a tento krásný sport se démonizuje. Cpe tam snad někdo ty diváky? Necpe, jsou tam na vlastní nebezpečí, stejně jako jezdci vědí, že z auta nemusejí vylést zdraví nebo živí. Jenže si to bohužel někteří neuvědomují a potom se stávají tyto zbytečné tragédie. Takže ne zrušit rallye, ale eliminovat blbce u trati.

Nepřihlášený uživatel

#379 Re: Rallye ano!

2012-11-20 14:32

#378: Milan K. - Rallye ano!

A co takhle eliminovat ze stejných důvodů sám sebe z téhle diskuze?

Milan K.

#380 Rallye ano!

2012-11-20 15:05

Pravda bolí, hlupáku.
marqui

#381 Nepodepisuji

2012-11-20 17:03

Dobrý den, je mi 20, jsem holka, jezdím s taťkou na rally. Jsem ve věku jedné z mrtvých. Moc stejně starých holek, kromě jako doprovod, na rally nejezdí, tudíž počítám, že ty holky o tom věděly bobek. Děti nemám, což ale není podstatné. Jestli tu polovina z Vás šíří obavy o vlastní dítě, tak je to činnost zbytečná. Vaše děti jsou každý den v nebezpečí smrti, každý z nás je. Může ho srazit auto před Vaším domem, když jde do školy, může spadnout ze schodů, při slézání z postele, něco chytnout, něco sníst, kdykoliv! Když ho na rally nevezmete nebo ho budete držet doma, když se pojede, nic se mu nestane. Jen si tu nekompenzujete vlastní strach, že jste ho vychovali stejně jako rodiče těch mrtvých dívek. Že by taky šlo, kam nemá a ještě k tomu vzalo sourozence. Toho se bojíte, a to je jeden z důvodů, proč se podepisujete.

Když někdo stojí tam, kde nemá, vykecává se a nedává pozor, když kolem lítají rychlá auta, tak si říká o průser. To je stejný, jako si stoupnout doprostřed dálnice a pak se divit, že mě něco srazí.

Bere tu někdo v potaz, že PRÁVNĚ za svou 7letou dceru odpovídají její rodiče?!! Ty chtějí žalovat organizátory. Přitom budou sami trestáni, že ji tam vůbec pustili.
To, že k jedné z nich měl pořadatel vztah, ho snad mělo vést k tomu, je z nebezpečného místa vyhnat, ne?

To má dělat skupina lidí, co pořádá rallye, psychotesty každého pořadatele??!
Vinu nese ten mladík, ne systém. A samozřejmě holky a právně za tu malou i její rodiče.

Často tu zní, že rallye jezdí jenom pracháči. JE VIDĚT, ŽE NIKDO Z VÁS NEVIDĚL RALLY ANI Z RYCHLÍKU. Jezdí tam totiž nejen nová auta, ale i favority, staré škodovky a jiné, trabanty, felcky atd.. A tohle jsou ti pracháči, o kterých se mluví??? Jste zmanipulovaní z médií, že je rallye jen o mitsubishi, citroenech atd., o těch jsou jen ty větší závody, ty menší ale hlavně o těch starých.

Musím upozornit, že každý má svého koníčka. Oponovat tím, že já při nich, narozdíl od těch šílenců, nikoho nezabíjím, je sice pěkné, ale urážíte tím 95% všech jezdců a spolujezdců. Kolik se jezdí závodů a kolik erzet, a z nich kolik lidí zemřelo? Uvědomujete si, s jakými čísli tady kalkulujete??? Rallye je nebezpečná hlavně pro jezdce. To, že si sednu za volant, pro mě znamená riziko téměř stoprocentní, že se mi při nějakém závodě něco stane.

Uvědomujete si, že to je MÉDII UMĚLE VYVOLANÁ NEGATIVNÍ KAMPAŇ? Kolik peněz lítá od zainteresovaných lidí médiím, aby rozhořčily DAVY NEZNÁLKŮ, JAKO JSTE VY? Pardon, jestli Vám někdo umřel nebo jestli Vás auto zničilo majetek. Vás je ale minimum. Většina je tu těch, kteří BY SE PODEPSALI i pro zrušení šach a podobným jen proto, že JSOU MOMENTÁLNĚ NAŠTVANÍ?? Kolik z Vás si za měsíc vzpomene, že něco takového podepsal??? Pro nikoho z Vás to není doopravdy důležité.

marqui

#382 Co kdyby zemřel důchodce?

2012-11-20 17:08

Kolik z Vás by to tak řešilo, kdyby nezemřela malá holka (které je mi jediné líto, stejně jako Vám)? Kolik lidí by se podepsalo, kdyby tam zemřel třeba důchodce? Jste ve svém vzteku VŮBEC SPRAVEDLIVÍ??? ZAMYSLETE SE!

Nepřihlášený uživatel

#383 Re: Nepodepisuji

2012-11-20 17:14

#381: marqui - Nepodepisuji

Ano, téměř každý má svého koníčka, ale je problém najít hobby, které svou existencí omezuje a terorizuje  takovou spoustu nezúčastněných lidí.

Milan K.

#384 Pro zakladatele petice

2012-11-20 17:29

To to jako má být za blábol, ten první příspěvek? To napsal zakladatel této petice? Byl jsi (byla jsi) někdy na rallye, ty blbče (krávo)? Závody rallye v ČR patří mezi nejlépe organizované, minimálně v Evropě. Oni chybu neudělali (tedy až na toho kluka co tam v tom úseku dělal organizátora). Vždy za to mohli nedisciplinovaní diváci. Za blbost se platí.

Nepřihlášený uživatel

2012-11-20 17:32

Milan K.:

Děkujeme, každý takovýto "inteligentní" příspěvek značně zvýší počty podpisů na této petici.

marqui

2012-11-20 17:48

Ono se jezdí na polních cestách? Tak leda snad dojezd. Jinak jsem si nevšimla. Závodní auto neni traktor.
marqui

#387 Re: Re: Nepodepisuji

2012-11-20 17:54

#383: - Re: Nepodepisuji

Každý svým koníčkem někoho otravuje, na jakékoliv rovině života. Děláte, jako by se rally jezdila každý měsíc na tom samém místě. Jako byste byli omezeni tak často, že to je neúnosné. Jeden víkend, nebo jen jeden den v roce, a vy to nejste schopni vydržet?

Většina lidí je vybavena schopností myslet, ale někteří ji nevyužívají. Když vím, že se pojede závod od 8.oo, např., tak si dojdu nakoupit buď ráno nebo den předtím. Když vim, že se to jede a já stojím u plotu, tak si představím, jak to auto může vyletět a kam by to podle fyzikálních zákonů nejspíš bylo. Když mi vyjde, že to může být i směrem ke mně i přes plot, tak tam nelezu.

Až Vám to bude za barákem, jestli jste Vy ten případ, jezdit každý víkend, tak Vaše výhrady pochopím, tohle ale ne.

Nepřihlášený uživatel

#388 Re: Re: Re: Nepodepisuji

2012-11-20 17:56

#387: marqui - Re: Re: Nepodepisuji

„V demokratickém právním státě lze povinnosti ukládat pouze na základě zákona.

marqui

#389 Re:

2012-11-20 18:12

#4: maryška -

Drahá, kdybys někdy byla rally a nejen o ní četla nebo o ní slyšela v médiích nevalné hodnoty, věděla bys, že rally jezdí i auta stará (trabant, škody, felcky atd.), jejichž řidiči opravdu nejsou zbohatlíci. Jinak by jezdili v jiném voze, jinak by nemuseli šetřit na startovné a případné opravdy z vlastních výplat, aby si mohli zajezdit. A těch je většina, takže pokud chceš o tomhle sportu něco hlásat, tak si o tom nejdřív něco najdi. Jsi zmanipulovaná osoba, která svůj mozek nejspíš dávno pohřbila a radši se rozhodla názory přejímat. Perfektní masírung neznalejch lidí ze strany médií. Můžete si všichni gratulovat.

marqui

#390 Re: Re: Re: Re: Nepodepisuji

2012-11-20 18:14

#388: - Re: Re: Re: Nepodepisuji

O, já mam maturitu z práva a tohle bych fakt nevymyslela! Tý jo, děkuju za novinku! Pokud Vám to nenařizuje zákon, tak by měl Váš mozek. Pokud nejste schopný na jeden den, případně jeden víkend v roce ustát ten fakt, že Vám kolem domu jezdí závoďáky, tak jste asi fakt hodně málo psychicky odolný.

šárka

#391 to je moc hezky napsany. Souhlasim

2012-11-20 18:16

marqui

#392 Re: Re: pozor

2012-11-20 18:17

#29: Hejmy - Re: pozor

Mě to překvapivě nejde spustit. Buď je to blbym přehrávačem, nebo cenzurou ze strany ČT.

marqui

#393 Re: Re: Re: Pro ty, co podepíšou tuto stupidní petici

2012-11-20 18:19

#52: - Re: Re: Pro ty, co podepíšou tuto stupidní petici

Lidi umírají z mnohem stupidnějších důvodů. Pokud není stoupání si to nebezpečných míst samo o sobě dost stupidní.

Pleskanec
Nepřihlášený uživatel

2012-11-20 18:20

marqui píše rozumně, taky mě obtěžují koníčky ostatních, ale přesto jim ustoupím a nědělám organizátorům problémy. Kolikrát se i té jiné akce zúčastním a když tomu nerozumím, poslouchám zkušenější a nehraju si na frajírka. Vím totiž jak je těžké cokoli v dnešní době uspořádat. Zkrátka všechno je o ústupku!

Je až neskutečné, jak si lidi myslí, že je všude musí někdo hlídat a říkat jim co nemají dělat. Nebo jsou opravdu schopni si jít stoupnout i na tu dálnici. To se už v dnešní době neumí myslet?

marqui

#395 Re: Rally je na vlastní nebezpečí

2012-11-20 18:23

#53: - Rally je na vlastní nebezpečí

Já zase nechápu, jak někdo může utratit mění za vstupenku na Barcelonu a ještě tam jet. Jak si někdo může koupit CD Justina Biebera. Jak někdo může dělat jackass. Jak může sedět hodiny před šachama. Mám pokračovat?

Je to vzrušení, když kolem vás jede závodní auto, vy vidíte ten boj se zatáčkami, to řidičský umění. Představujete si, jaký to je, cítit ten adrenalin při řízení, ten strach. Obdiv vůči řidičům. O tom to je. A rozhodně si dávám bacha, abych to nebyla moje poslední rally.

Ty holky fanynky rally nebyly. To se pozná i podle toho, že fanoušci to auto vyhlíží, už když ho slyší a tudíž si hned všimnou, když je něco špatně. Jim to bylo jedno.

marqui

#396 Re:

2012-11-20 18:24

#394: -

Souhlasím. Jde i o pokoru vůči těm, kteří, narozdíl ode mě, věci rozumí.

marqui

#397 Re: Re:

2012-11-20 18:27

#51: aaa - Re:

Měla by si umět aspoň představit, co se s tím autem může stát, kam může vlítnout, i když se to zrovna nestane. Pak  na základě sledování situace, jak auta jezdí, jestli to s nima někde cuká, jestli tady po skoku dosedávají na bok, jak se rozjíždí z ostřejší zatáčky atd., tu představu rozšířit. To jsem uměla i bez řidičáku (je mi 20).

marqui

#398 Re: ???

2012-11-20 18:29

#347: Vybrat přezdívku - ???

Asi dost marně se snažím pochopit, proč se odpůrci antipetice "vypovídávají" tam a ne pod svou peticí.

Nicméně díky za jejich příspěvky, neboť jejich úroveň svědčí o mnohém...

P.S.: jak je vše relativní.....

marqui

#399 Re: Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-20 18:32

#322: mk - Re: Re: NESOUHLAS

Kdyby byly fanynky, tak by si nestouply tam, kam neměly. A to auto by vyhlížely a sledovaly, tudíž by si všimly průseru. Ony ale vykecávaly. Fanoušek si totiž nenechá ujít jediný projezd a auto vyhlíží, sotva ho uslyší.

marqui

#400 Re: Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-20 18:34

#322: mk - Re: Re: NESOUHLAS

A pro zbohatlíky? Na rally, hlavně těch menších a středních, jezdí většina aut starých, jejichž majitelé na to musí šetřit, protože jim nikdo prachy nedá. Jeďte se aspoň jednou na rally podívat, když už se odváží o tom mluvit.....

Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...