Zrušení výchovného ústavu v Králíkách

Nepřihlášený uživatel

2014-03-27 08:30

plne souhlasim se zrusenim vychovneho ustavu
Nety

2014-03-27 08:31

zrusit

Nepřihlášený uživatel

#28 Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

2014-03-27 08:41

#23: Korelas - Rušení ústavu? Nesmysl.

Možná Vám uniklo, že web a realita sou dvě zcela rozdílné věci.

SOPTÍK

#29 Re: Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

2014-03-27 08:45

#25: - Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

...jestliže tot někdo napíše - asi má důvody. Spolupráce se navázala, tady pomalu nikdo z nás neznal a nevěděl co to je muzikoterapie, do keramiky chodíme a neplatíme horentní sumy!  Všechno jde pomalu. Nové vedení nastolilo pořádky, které některým nemakačenkům nebyly po chuti! A to je ověřené. A že pojmenujou věci tak jak to cítí a aby veřejnost věděla -údajně zaměstnávají pravidelně PČR podáváním TO - to svědčí o korektním a profesionálním přístupu nové ředitelky Chystá se den otevřených dveří, byli jsme na jejich výstavách, ale těch pár nadšených lidí to asi nevytrhne. Chce to něco jiného.Změnu v zákonech, podporu...Barák tu stojí od roku 1898 - VŽDY TO BYLA POLEPŠOVNA!!!!!!!!!!!!!!!

selima - králíky

#30 Re: Re: Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

2014-03-27 08:49

Autor této petice

2014-03-27 08:59

Jen by mě zajímalo, kolik tato "polepšovna" má ve výsledku opravdu polepšných lidí, kteří sekají latinu, neublížili by ani mouše atd. atd. Chtěl bych vědět alespoň nějaké procento,jestli-že nějaké existuje. Pokud ne a z chovanců se i po té stávají kriminálníci, je dle mého názoru zcela zbytečná, Samozřejmě beru v potaz i to, že tito chovanci se někam dát musí. Ale je tu i jiná otázka: Stojí to opravdu za riziko ohrozit obyvatele této oblasti? "Všeho do času, než se semele něco, co už se nebude dát řešit".

Nepřihlášený uživatel

#32 Re: Re: Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

2014-03-27 09:53

#29: SOPTÍK - Re: Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

To je určitě krásné, ale smysl toho zařízení asi není tento, ale výchova dětí. možná moc aktivit, které dobře vypadají jsou na úkor  výchovy? nebo to nechápu, máme zušku, kroužky cve škole,tak ať se pasták věnuje  nejprve svému poslání a pak se nebude  muset zabývat rušením a možná ani tech TO nebude tolik. výstavy tam byly  i dřív,jsem kraličák a pamatuju si to.

NAVI KOB

#33 Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

2014-03-27 10:22

#23: Korelas - Rušení ústavu? Nesmysl. 

Když dojdou konkrétní argumenty k vyvrácení pravdy je to špatné.Nastupuje špína a pomluva.Je zajímavé,že těsně před skončením procovního poměru jsem měl jedno z největších osobních ohodnocení a pravidelně jsem dostával vysoké mimořádné odměny.Za co asi?Zásaní problém vznikl s pokácením bříz podél chodníku,což kralická veřejnost vysoce kladně ohodnotila  a zlepšila se bezpečnost pohybu občanů po tomto chodníku.Tady nejde o rušení ústavu,ale o jeho odborné vedení.Hračičkování žádného agresora nepředělá.JEDINĚ DŮSLEDNOST,JEDNOTNOST PEDAGOGICKÉHO PŮSOBENÍ A DODRŽOVÁNÍ PRAVIDEL MŮŽE NĚCO ZMĚNIT.ALE NA TO MUSÍ BÝT KVALITNÍ LIDI. 

Nepřihlášený uživatel

2014-03-27 11:12

Základní škola je bez problémů? Ať se změní zákony a povolí jim dát ránu za jejich chování. A proč Vás asi propustili :)

Nepřihlášený uživatel

2014-03-27 11:23

Zrušíme i automobilky.
navi kob

#36 Re:

2014-03-27 11:24

#34: -  

Z nadbytečosti  a s odstupným .Velmi slušným.Už jsem se jim nehodil.Má osoba v je v této diskusi naprosto nepodstatná.Proto se už tímto tématem nebudu zabývat.

Nepřihlášený uživatel

2014-03-27 11:41

aha. Já si myslel, že jste byl jeden z nejlepších :D

Nepřihlášený uživatel

#38 Re:

2014-03-27 11:52

#37: -

no ti nejlepší tam asi zůstali, ne? dělají muziterapii , cvičí s ženama a diví se, proč je tady nikdo nechce.

Nepřihlášený uživatel

2014-03-27 13:00

Těchto vyhrocených situací bude víc. "Děti" které tam jsou si budou dovolovat ještě víc z důvodu, že přijdou jen o pitomé vycházky,kino, či kapesné? není to směšné?..Zrušení výchovného ústavu by bylo lepší pro obyvatelé Králík a spadl by jim velký kámen ze srdce, že se nemusí dál bát pouštět své děti ven, bez toho aby je další mladí kriminálníci napadly. Toto je můj názor za kterým si budu pevně stát..

Nepřihlášený uživatel

#40 Anonymous

2014-03-27 13:14

Zemská polepšovna v Králíkách existuje po zrušení kláštera Voršilek od roku 1897, zřízena byla pro 150 chovanců, jednalo se jak o osoby dopouštějících se deliktního jednání, tak i osoby umístěné na přání zákonných zástupců. Chovanci měli k dispozici dvě školy (česká a německá, dílny modelářskou, zámečnickou, truhlářskou, klempířskou, knihařskou, košíkářskou, modelářskou). V zájmové oblasti to byla hudba, sport atd. Dnes chovanci chodí pouze kouřit (byť jim není ještě 15) za přímého dozoru personálu (nejenom vychovatelů, ale i pedagogů). Co je horšího, tak nové vedení si hraje na humanisty, odstranilo mříže atd. bez toho, aby tomu odpovídaly i případná systémová opatření výchovného charakteru. V jednom příspěvku je nové vedení chváleno s tím, že podává neustále na zaměstnance trestní oznámení. A není ta situace trochu jinde? Ona už jenom kauza nekompetentnosti ředitelky při tom nuceném pokácení stromů, které ohrožovaly pádem okolí - vyhrožování trestním oznámením všem, kteří se angažovali v odstraňování problému (včetně bývalého zástupce), šikana zaměstnanců, zadávání oprav firmám z okolí vlastního bydliště, nezájem o vlastní výuku, nabírání nekvalifikovaných ped.pracovníků - např. co učí právník ústavu?
Nehraje si spíše někdo na kult osobnosti? Já jsem někdo, mám moc nad ostatními, musíte o mně psát pochvalné články... Ano, je nutné se zbavit některých zkostnatělých pracovníků, kteří nepracují tak jak by měli, ale to co se již delší dobu v ústavu děje je o něčem jiném. A v tomto prostředí se pohybují chovanci, kteří umějí využívat situace, zároveň někteří jsou nepřevychovatelní. Je otázka, zda by neměla být vězení pro nezletilce, kteří se dopouštění trestné činnosti, nikoli jenom dětské domovy. Také postihovat prostředí, ze kterého tyto osoby přicházejí - viz. navádění k trestné činnosti nezletilé osoby v rámci vlastní komunity

Nepřihlášený uživatel

#41 Re: Re: Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

2014-03-27 13:22

#29: SOPTÍK - Re: Re: Rušení ústavu? Nesmysl. 

Bohužel nemáte pravdu, nebyla to vždy polepšovna a barák nestojí od roku 1898. Původně to byl ústav Voršilek, které do Králík přišly v roce 1880 a po krátkém působení na několika místech se jim podařilo vybudovat vlastní klášter a školský komplex (dnešní budova DVÚ). Voršilky z Králík odešly v roce 1894. Na zemskou polepšovnu to bylo přeměněno v roce 1897, nikoli 1898

MYŠKA :-)

#42 Re: Skutečnost je vždy trochu jiná

2014-03-27 20:46

Nepřihlášený uživatel

#43 Re: Ústav pro uprchlíky

2014-03-27 20:53

#20: - Ústav pro uprchlíky

A nebo ubytovna pro cigány, jako v nedalekých Hanušovicích. Tam teď nevědí co s nimi.

:-)

#44 :-)

2014-03-27 21:04

#40: - Anonymous

PRÁVNÍK S NEJVYŠŠÍM DOSAŽENÝM PRÁVNICKÝM A PEDAGOGICKÝM VZDĚLÁNÍM ZAJIŠŤUJE JE METODIK PREVENCE! POKÁCENÍ STROMŮ - OŽRALY NAVI KOBA OSOBNÍ ZÁJMY - BEZ POVOLENÍ JE DALŠÍ STRÁNKA VĚCI! VYTÝKACÍ DOPISY A DODRŽOVÁNÍ 8 HODINOVÉ PRACOVNÍ DOBY JE SNAD NORMÁLNÍ PRO VŠECHNY OBČANY HLAVNĚ ZA TY PENÍZE! DŮSLEDNÉ DODRŽOVÁNÍ ZATÍM PLATNÝCH ZÁKONŮ JE DALŠÍ! A FIRMY? DLE MÝCH INFORMACÍ PROŠLY VÝBĚROVÝM ŘÍZENÍM VYHRÁLA FIRMA S NEJLEPŠÍ CENOVOU NABÍDKOU - NAPŘ.STŘECHA, KTERÁ BYLA OPRAVOVÁNA - ZJIŠTĚNY ZÁVAŽNÉ NEDOSTATKY. S NOVOU ŘEDITELKOU PŘIŠLY I PRAVIDLA, NE KAŽDÝ JE OCHOTEN JE DODRŽOVAT. HOLT - PO 30 LETECH SE CHCE PO NĚKOM, ABY ZA PRŮMĚRNĚ

25 000,-  30 000,-KČ MĚSÍČNĚ PRACOVALI! POKUD BUDETE CHTÍT NĚCO VĚDĚT, ŘEDITELKA ÚDAJNĚ CHYSTÁ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ, PŘIJĎ SE ZEPTAT TY ......... :-)

ŠIKANU ZAMĚSTNANCŮ I KLUKŮ SE IHNED DÁVALA NA PČR, VŠE SE VYMETLO Z POD KOBERCE PČR MÁ NA DELŠÍ DOBU CO DĚLAT. SNAD BUDE KONEČNĚ POŘÁDEK...NEBO - ZRUŠÍ SE ÚSTAV A ZŘÍDÍ SE UBYTOVNA PRO NEPŘIZPŮSOBIVÉ....CO TY NA TO?

ASI TO BUDE NEJLEPŠÍ ŘEŠENÍ.....BUDEME MÍT KLID OD ,,PASŤÁKU" A BUDEME SE DENNĚ POTÝKAT S JINÝMA PROBLÉMAMA:-)UŽ SE TĚŠÍME....:-):-):-)

SNAD SE ZAČNE NĚCO DÍT....

Nepřihlášený uživatel

#45 Re: Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

2014-03-27 21:05

#33: NAVI KOB - Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

NENENE -ZA CHLAST MILÝ PANE, ZA CHLAST!

:-)

#46 Re: Re:NAVI KOB

2014-03-27 21:12

#36: navi kob - Re:O

Odešel jsi, bo jsi byl odejít. Ožralý v jednom kuse, kluci s tebou mávali, bez plnění svých povinností. Ředitelka byla slušná a nepočkala na ukončení prac.smlouvy, aby ti nedala výpověď pro hrubé  porušení pracovní kázně, které tě čekalo po slavné NEMOCENSKÉ! Na co si to hraješ ty debile! Co ten průser v bývalém zaměstnání?

NAVI KOB

2014-03-27 21:32

#45: - Re: Re: Rušení ústavu? Nesmysl.

TO SE  ALE MUSÍTE HODNĚ BÁT PRAVDY, JAKÝ JE SKUTEČNÝ STAV ÚROVNĚ PEDAGOGICKÉ PRÁCE V ÚSTAVU , KDYŽ POUŽÍVÁTE KALIBR FEKÁLIÍ A JEŠTĚ  SE SCHOVÁVÁTE .

navi kob

#48 Re: Re: Skutečnost je vždy trochu jiná

2014-03-27 22:05

#42: MYŠKA :-) - Re: Skutečnost je vždy trochu jiná

Čím více špíny a hnoje,tím více utvrzujete mne i ostatní čtenáře těchto stránek ,že pravda je na mé straně.Lituji Vás.Bojíte se pravdy.

navi kob

#49 Re: Re: Re:NAVI KOB

2014-03-27 22:52

Nepřihlášený uživatel

2014-03-27 23:18

Když mi bylo 13let, na místním koupališti v Kralikach mne obtěžoval neustále jeden z chovancu z ústavu a až zakrocili starší, dal pokoj, myslím si, že mají více svobody a pohybu mezi námi, než by měli mít. Nejsou to zadní svatousci, že... Pro nás nezletilý kriminalnici 3tiho stupně... Takže chápu místní matky a rodiče a přepadeny důchodce, vykradení zeleniny a požár v objektu.... Atd. ... Martas