MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Martin

#33794 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-20 17:01

#33763: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vidíte jen to,co vidět chcete. Nejde ze dne na den udělat to, na co předchozí vlády, pardon za vyjádření, sraly. Myslím, že tento rok ukáže, jestli jsem se jen mýlil nebo je to opravdu chlap na svém místě. Pokud se ale mýlím, že schodek nebude minimálně o dvacet pět miliard nižší, než je jeho předpoklad, tak se s vámi rád sejdu a dám vám za pravdu a omluvím se za svou chybu. A to i ve stejném případě, pokud se neučiní nic pro zlepšení výběru daní. A nechci nikterak rýpat, ale sto miliard se píše s trochou více nul. Takto jste napsal jen sto miliónů, což by byl krásný schodek rozpočtu :-)

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#33801 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-20 17:14:01

#33794: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vy požadujete, aby se diskutující vyvarovaly sprosťáren a sám je používáte. Važte slova člověče, když nejste schopen žádnou věc, kteoru vám Babiš především o vládě Nečase navykládal doložit skutečným argumentem. 

Co se Babiš bude snažit namluvit o výběru daní a co bude realita budou opět dvě rozdílné věci. Pokud bude růst HDP, je logické, že bude vyšší výběr DPH, proti obdbobí bez růstu HDP, ale problém je v tom o kolik. Je jasné, že zprávy z MF nebudou zohledňovat časovou řadu. V každém případě vám mohu říci již dnes, že větší výběr DPH z pohonných hmot o desítky miliard nebude nikdy :-), tedy pokud Babiš nezvýší DPH na 40 % :-). 

Číslo jsem napsal skutečně blbě. 100 mld. je ve skutečnosti 100 000 mil. a nikoliv 100 000 000 mil. naštěstí, jak jsem opravdu chybně napsal já.  

100 mld. je číslo děsivé a hlavně jak ukázal Kalousek naprosto zbytečné. Nemá vliv na růst HDP a co horší, nemá vliv na nezaměstnanost a to je věc velmi vážná. Snad ještě děisivější je, že Babiš kamsi převedl desítky mld. korun na účet s úrokem 0,24 % ročně. To je věc naprosto šílená. 

Nepřihlášený uživatel

#33804 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-20 17:23:16

#33794: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Velmi vám doporučuji makroekonomická data, jestli tu někdo páchla ekonomické zločiny nedozírného rozsahu, tak to byl předvším Zemana a socani po něm. 

Byl to Zeman, kdo za 4 roky zdvojnásobil státní dluh tohoto státu!!! To se nepovedlo ani Klausovi a nepovedlo se ani Kalouskovi a to ani v době krize a co více, nepovedlo se to ani socanům potom a to nikoliv proto, že by oni dluh také nezdvojnásobili, ale proto, že jejich zdvojnásobení bylo naštěstí provázeno masivním růstem a především poklesem nezaměstnanosti a tedy růstem skutečným, nikoliv jako v případě Zemana "růstem" vyloženě z dluhu a vnitřní spotřeby občanů právě tohoto jim rozdaného dluhu. 

Český statistický úřad, makroekonomická data. 

Co tedy vidíte vy, když mne napadáte, že vidím, jen to co chci vidět já?