PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#692 Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:27

#691: - Jak to vidím já 

V dokumentu četla dopisy Klára, co přišly poštou a elektronicky. Pokud tam lásku nevidíte, Váš problém.

Evropský magazín televize Deutsche Welle natáčel s rodiči prvních českých paterčat.

Czech Republic: Roma under suspicion

Whether it's accusations of child abduction or defrauding the welfare services, the prejudices against the Roma people in Europe are huge, even when there's actually something to celebrate. At first it was a sensation. In early June a young woman in the Czech Republic gave birth to healthy quintuplets. Citizens and national businesses offered help and donations. But soon the young parents, who belong to the Roma minority, were being subjected to racist abuse on the internet and social networking sites.The commentators accused the couple of sponging off the system.

http://www.dw.de/czech-republic-roma-under-suspicion/av-17210965

To máme zde proroků, psychiatrů, manažerů. Škoda, že výsledky nejsou ve společnosti moc vidět, hází se vina na kdekoho, včetně tvůrců pořadu.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#694 Re: Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:34:04

#692: - Re: Jak to vidím já 

 není třeba na nikoho házet vinu,  na vině jsou jen a jen rodiče. Nic nezvládají a stále čekají s otevřenou rukou. Zneužívají všeho, čeho se dá. 

Článek jasně musel někdo napsat, ne?  Stačí se podívat na Romeu,  to jsou podobné názory. 

Já si naopak pamatuji, že po porodu  byly asi tři články, pak dlouho nic a pak  velmi očekávaný dokument,. na který se spousta lidí těšila,  na život paterčat, na život rodiny, na věci všedního dne, které život přináší. Místo toho jsme viděli neustálou nespokojenost, nic nevyhovovalo, všechno bylo špatně,  hádky, dohadování... a po dvou třech dílech už většinu přešla chuť se dívat. Jediné z dokumentu, co mně zůstalo - poučení,  takovým rodinám se oblooukem vyhnout. 


Nepřihlášený uživatel

#698 Re: Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:59:06

#692: - Re: Jak to vidím já 

Víte, to že někdo někde něco čte neznamená že to tak je. Já jsem psala jestli to někdy někdo viděl a to je rozdíl. Jak jsem také psala, neznám ani jednu stranu a proto mi je jedno kdo kde předčítal. I já můžu cokoliv předčítat a nikdo neví co je pravda. Dáváte odkaz na nějakou německou televizi. Proč nedáte odkaz na ČT 24 kde si sl. Kiňová stěžuje na rasismus(a vysélá se to do Evropy) a že ji nikdo nic nedal. Tohle by měla vysílat opakovaně a s pořádnýma upoutávkama veřejnoprávní ČT aby to všichni shlédli. A také by měli okamžitě reagovat a ukázat holobyt sl.Kiňové a p. Kroščenakde bydleli, dále ukázat nynější bydlení této rodiny, všechny dary, peněžitou pomoc atd., to je potom objektivní. Ne jen lži a výmysly jedné strany, stáhnou paty a nechat se očerňovat rasismem i když nikdo vlastně neví kde ten rasismus začíná. Dle příspěvků cikánů je to už tehdy co vyslovíte vlastní názor.

Stana

#699 Re: Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:59:26

#692: - Re: Jak to vidím já 

 jestli se muzu zeptat dostali rodice patercat nejakou financni odmenu za toto nataceni?

a proc to nepouzili na vybaveni holobytu?

nebo je ten evropsky magazin jenom zneuzil?

Klara Vitkova Rulikova si zaslouzi odmenu za svou pomoc patercatum ne vyhazov


Nepřihlášený uživatel

#705 Re: Re: Jak to vidím já

2015-02-14 21:11:12

#692: - Re: Jak to vidím já 

 Zapomněla jsem dodat.. píšete že to četla Klára a byly to dopisy či zprávy elektronicky. Vy znáte emailovou adresu sl. Kiňové ?? Byla snad někde uveřejněna ?? Ja ji neznám a troufám si tvrdit že ani většina lidí, mimo jejich zmámých, ji nezná. Kdo ji tedy vyhrožoval, její známí a kamarádi, její komunita ? Dívám se na to , nebo se snažím, objektivně. Jaksi mi to nesedí. Nikomu svůj názor nevnucuji, pouze píši jak to vidím já.

otto

#786 Re: Re: Jak to vidím já

2015-02-15 09:51:45

#692: - Re: Jak to vidím já 

 Rozuměl jsem,že peníze které dostali nechali napsat na holčičku aby mohli skuhrat že nemají ???? Přeložte to prosím někdo .