PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

#676 Re: Re: Re: Re: Selhání

2015-02-14 18:29

#669: - Re: Re: Re: Selhání 

Bylo to hned po návratu matky z porodnice. Vlastně se jednalo o nejdůležitější období, kde mělo být vše "perfektní". Že se její chování změnilo po návratu z porodnice podle mě pramenilo ze strachu o miminka, v porodnici měla jistotu a ochranu personálu a vlastně žádné starosti. A taková pomoc státu-pečovatelské služby? Komu z nás by se to líbilo? Vlastně to matka zvládla se zdravým rozumem jen díky tomu, že kojila a příroda dovede v takové situaci matku chránit a také že manžel a babička pomáhali, ať už  mají povahu jakoukoliv. Všechny konflikty vidím jako důsledek této situace.


Nepřihlášený uživatel

#677 Re: Re: Re: Re: Re: Selhání

2015-02-14 18:43

#676: - Re: Re: Re: Re: Selhání 

 hned po navratu mela matka prece Alenku a tu druhou prebarvenou blondynku ktera pracovala na Jipce a matce patercat  nesedla protoze poslouchala vice vrchni sestru v nemocnici nez matku

ketra pak z tech dvou si nedovolila prijit, ze by obe?

opravdu verite tomu ze to tak bylo?

ja jsme slysela ze tam byla kamaradka ktera pomahala zadarmo a pak tam byli i  u ni na zahrade 

nez ji babka vystipala, bud ona nebo kamaradka


Nepřihlášený uživatel

#678 Re: Re: Re: Re: Re: Selhání

2015-02-14 18:46

#676: - Re: Re: Re: Re: Selhání 

 hned po navratu mela matka prece Alenku a tu druhou prebarvenou blondynku ktera pracovala na Jipce a matce patercat  nesedla protoze poslouchala vice vrchni sestru v nemocnici nez matku

ketra pak z tech dvou si nedovolila prijit, ze by obe?

opravdu verite tomu ze to tak bylo?

ja jsme slysela ze tam byla kamaradka ktera pomahala zadarmo a pak tam byli i  u ni na zahrade 

nez ji babka vystipala, bud ona nebo kamaradka

na kamera matka patercat tam byla v pohode vsichni se museli klanet babce


Nepřihlášený uživatel

#679 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Selhání

2015-02-14 18:49

#677: - Re: Re: Re: Re: Re: Selhání 

 Říkala to KVR, takže tomu docela věřím.

Stana

#680 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Selhání

2015-02-14 19:09

#679: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Selhání 

 taky jsem slysela Klaru na kameru rikat ze  kdyz na nocni neprisla  pecovatelka

tak nakonec nejakou pani na posledni chvili pre jenom nasli a

ze kdyz klara hovorila se Sasou 

tak Klara slysela Olinu na tu pani rvat a ta pani sama odesla


Nepřihlášený uživatel

#681 Nezvládá rodina

2015-02-14 19:15

#667: - K smíchu

 když nepřijde do školy  učitelka, zdravotní sestra,  vždy se musí  někdo postarat a jde o více dětí,  pacientů.  I pečovatelky mohou mít nemocné dítě, dostat chřipku a podobně. Nejde o nepřetržitý provoz, nejde o život, nejde o  30 dětí, jde jen  a jen o jednu rodinu,  kde čtyři dospělí nepracují.  Tak prostě budou makat.  A pokud matka tvrdí, že jim to narušilo řád, tak je k smíchu, tam nikdy žádný řád nebyl a nebude.   Že nebudou mít uvařeno, vytřeno,  nažehleno? Inu, tak se k tomu postaví čelem a zvládnou. 

Nebo by se služby mohly přidělovat jednotlivým občanům - něco jako byla dřív povinná účast na brigádách nebo alespoň zavést znovu dřívější  příspěvky, dnes s názvem pomoc  rodině paterčat.

Každfou další pomocí se jim jen a jen nahrává a utvrzují se v přesvědčení, že jsou rarita a o tu se musí pečovat. 


Nepřihlášený uživatel

#682 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Selhání

2015-02-14 19:17

#679: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Selhání 

 Klára na kameru nemůže říct, že rodina je zcela nepoužitelná, že jsou líní, nechtějí pracovat ( vzpomeňte si na žehlení). zase by byla Klára předhozena lvům, cože si to jako soc. pracovnice  dovolila.

 

Tak to řekne oklikou, - jakmile nepřijde pomoc zvenčí, rodina je absolutně vyřízená. 


Nepřihlášený uživatel

#683 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Selhání

2015-02-14 19:18

#680: Stana - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Selhání 

 V té rodině vydrží jen svatá. rozumný člověk  to nemůže zvládnout.


Nepřihlášený uživatel

#684 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Selhání

2015-02-14 19:20

#678: - Re: Re: Re: Re: Re: Selhání 

 Jakmile někdo něco  vytkne babce, nedlá to podle příkazu babky, tak  následuje scéna, Saša se ihned postaví na stranu babky a je vyřešeno.  Jak někdo psal -  raději  ještě trvalá služba psychiatra a lékaře první pomoci. 


Nepřihlášený uživatel

#685 Re: Re: Re: Re: Re: Selhání

2015-02-14 19:21

#676: - Re: Re: Re: Re: Selhání 

 Kecy, nesnášela se s personálem už ve špitále, čekala, že se budou starat o mimina donekonečna a nebyla ochotná  se podřídit tomu, že děti nemá jen na hraní, ale že se musí učit je zvládat. No, kdepak. Byli rádi, že konečně šla domů. Ani se s ní, raritou, nikdo neloučil. 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-02-14 19:39



Nepřihlášený uživatel

#687 Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 19:41

#681: - Nezvládá rodina 

 

 Matka kojila 5 dětí ve dne, v noci a spala 4 hodiny. Možná jste nadčlověk, který by to zvládl levou zadní.


Nepřihlášený uživatel

#688 Nejkratší telefonát do poslanecké sněmovny

2015-02-14 19:46

Nejkratší telefonát do poslanecké sněmovny-youtube. Něco veselého.


Nepřihlášený uživatel

#689 Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 20:03

#687: - Re: Nezvládá rodina 

 a to kojili všichni, maminka, tatínkek babička dědeček? Snad se tři lidi dokážou postarat, ne? 

Nebo stáli v němém úžasu nad  kojící  matkou? Babka neustále zdůrazňovala že musí dceři  neustále pomáhat,  tak prostě pomáhala, stejně nemá co na práci,  děti dospělé, nepracují, manžel nepracuje,   u dcery se nají, má tam taky servis,  všechno nové, tak byla spokojena. Jen muselo být vše po jejím a nikdo nesměl odporovat. 

Každá žena, co kojí,  má problémy, musí vstávat, musí  krmit dítě, nevyspí se, ale  současně se také stará o celou domácnost, většinou o další děti.  nedělejte z paterčat cirkus, prostě  jejich rozhodnutí, jejich starost.  je jasné, že to je velmi pracné, ale jak je vidět, ne pro tuhle rodinu, sedí, vysmátí,  nikdo nepůsobil v dokumentu nějak unaveně, nevyspale,  všichni za ten rok i přibrali, hlavně otec, matka... tak  se asi přece jen starali jiní a ten fullservis  zřejmě fungoval.  nelitujte, oni se Vám na lítost vykašlou, oni chtějí jen a jen peníze, služby nebo dary.

 


Nepřihlášený uživatel

#690 Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 20:15

#689: - Re: Re: Nezvládá rodina 

A na co teda platit pečovatelky, dotace atd.? Neměla by je snad dostat rodina, ať si poradí sama (při vícečetných porodech)? O ničem jiném nemluvím, jen o přelívání peněz přes několik organizací a nakonec takové služby. Saša má několikrát kruhy pod očima z nevyspaní a odstříkává ve spánku. Každý vidí jen to, co chce vidět. Trochu objektivity.


Nepřihlášený uživatel

#691 Jak to vidím já

2015-02-14 20:19

Saša ve spoluúčasti své matky si vysnily krásný příběh, příběh o tom ža Saša porodí (vlastně lékaři porodí, ti mají veškerou zásluhu na porodu a tento zákrok vyšel na několik milionů - jde dohledat tuším na Blesku), dostanou vysněný dům, k tomu zahradníka, kuchařku, pradlenu, chůvy k dětem, komorníky a každý den přistavenou zlatou limuzínu pro princeznu a královnu s rozmotaným červeným kobercem a hurá do víru nákupů, večírků atd., jak pravá celebrita. Tonda ne, ten je moc černej.Nic takového se nekonalo a byl to tvrdý dopad - realita. Po princezně se chtěla také nějaká práce ale to zavánělo rasismem, princezna a pracovat ??? Nemyslitelné!! Jak už věděla princezna v porodnici - domeček nebude, nejsou sponzoři tak nastupují(jako) výhrůžné dopisy, sms, rasistické útoky na FB pro sl. Kiňovou a její paterčata. Ať přemýšlím jak chci, viděl někdy někdo nějaký takový dopis ?? Královna to princezně pouze zavolala a dopisy zničila. Ale - kde by někdo vzal adresu princezny aby ji mohl napsat, kde vzal někdo tel. číslo na princeznu Kiňovou? Nikde nebylo uveřejněno ani tel. číslo ani adresa. Výhrůžky na FB? Slečna Kiňová má uzavřenou skupinu a nemůže tam nikdo psát, pouze a jen Ti co má v přátelích. Zasklení balkonu - moc jsem se nasmála při čtení článku,že asi sl. Kiňová moc sleduje americké kriminálky, lupiči na balkoně, ukradené pleny a kojenecká voda. A Saša vidí zloděje a otočí se na druhou stranu a dělá že spí ????Saša která má pomalu neprůstřelná skla tak se bojí ??? Tak se zachová milující matka které spí vedle pět mimin ?? Každá milující matka okamžitě, když je jí navíc pořád vyhrožováno rasistickými útoky, volá policii a nedělá že spí !!!No zkouška zda se chytí blbec který zasklí balkon ať můžou staří Kiňovci vyhulovat v teple.Nevím co by měl zloděj s plenek a s kojenecké vody, navíc kdyby ty barely házely s balkonu tak to rozbijí, takže efekt žádný, pouze blbý výmysl. A to se taky nechytlo, balkon nikdo nezasklil a já si ani po zhlédnutí dokumentu nevšimla že by měli někde v bytě krabice s plenama a barely. Tak budem zkoušet další výmysly....

Copak tohle všechno normální člověk nevidí ?? Nejsem proti a ani na žádné straně, nikoho neznám, pouze a jen jsem zhlédla dokument, pročetla věechny možné články a diskuse a snažím se udělat si svůj závěr. V dokumentu mi hodně chybí láska matky k dětem, ta tam dle mého názoru není, ano vyfotit, mezitím načesat, namalovat, naaranžovat, rozesadit kolem mě děti a úsměv..., to není láska. V dokumentu je jen řev, nespokojenost, všeho málo, nikdo se nestará, nikdo nic neumí, nikdo nic nezná, jediná matka je světice která ač nic nedělá, vše zná a všem bude radit, protože ji nikdo radit nebude, neb matka paterčat ví vše nejlépe. Velká chyba p. Rulíkové že se snažila pomoci i nad rámec svých možností. Měla tuto rodinu nechat pouze s pomocí platných zákonů a tohle vše by nebylo. Děti by byly v kojeňáku, otec by snad pracoval a nezneužíval neschopenku aby pomohl líné matce, protože on ví že kdyby nepomohl tak je to v háji, staří Kiňovi a bratři sl. Kiňové by se věnovali svému životu (jak sdělila sl. Kiňová), takže flákání a byl by klid.

Vadí mi překrucování skutečností a řešení blbého rohlíku. Bylo to pouze sdělení a příklad ale to kdo nechce tak raději nechápe.


Nepřihlášený uživatel

#692 Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:27

#691: - Jak to vidím já 

V dokumentu četla dopisy Klára, co přišly poštou a elektronicky. Pokud tam lásku nevidíte, Váš problém.

Evropský magazín televize Deutsche Welle natáčel s rodiči prvních českých paterčat.

Czech Republic: Roma under suspicion

Whether it's accusations of child abduction or defrauding the welfare services, the prejudices against the Roma people in Europe are huge, even when there's actually something to celebrate. At first it was a sensation. In early June a young woman in the Czech Republic gave birth to healthy quintuplets. Citizens and national businesses offered help and donations. But soon the young parents, who belong to the Roma minority, were being subjected to racist abuse on the internet and social networking sites.The commentators accused the couple of sponging off the system.

http://www.dw.de/czech-republic-roma-under-suspicion/av-17210965

To máme zde proroků, psychiatrů, manažerů. Škoda, že výsledky nejsou ve společnosti moc vidět, hází se vina na kdekoho, včetně tvůrců pořadu.

 


Nepřihlášený uživatel

#693 Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 20:29

#690: - Re: Re: Re: Nezvládá rodina 

 ano, přesně tohle chce rodina, peníze do ruky a  a hotovo. Pak by jen následoval řev, že se stát nestará, neb   obdržené peníze se zapřou, stejně jako to udělala  při  žádosti na MěÚ. 

Kdo by teď u nich pracoval?   kde by koho sehnali, bába  a matka udělaly celé rodině takové jméno,  že bych se styděla. 

To, že  chůvy k dětem platila Klářin organizace, (to nebyla pomoc státu, ten pletil dvě pečovatelky.), bylo proto, že  klub vícerčat viděl, jak je matka neschopná a nikdo z rodiny se nepředře, vlatně vůbec nedře. To byla pomoc dětem,   tak proč  dávat rodičům prachy? a do kdy ? do 18 let, nebo pak nějaký důchod pro všechny za zásluhy? 

nepracují, nemají nic vlastního,  tak prostě  se musí smířit s tím, že budouo žít skromně. 

Jo, kruhy pod očima - to jsem tedy neviděla. 

Viděla jsem matku, která místo aby dětem četla pohádky, hovořila na ně, hrála si s nimi...., stojí před zrcadlem a  zvelebuje si obličej. A argument, že nemohzla děti zvedat, neobstojí, klidně s nimi mohla být na zemi, nemusely tam ležet samy.  Nebo se mohla věnovat staršímu synovi a nacvičovat s ním pomocí pohádek, říkadel výslovnost. Celou dobu hovoří o tom, jak nic nemůže, jak jsou všichni neschopní, ale sama  rukou nehrábne ani tam, kde prokazatelně může. 

Po roce se učila vařit,  no, to by většinu  ženskejch normální manžel vyhnal.

  


Nepřihlášený uživatel

#694 Re: Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:34

#692: - Re: Jak to vidím já 

 není třeba na nikoho házet vinu,  na vině jsou jen a jen rodiče. Nic nezvládají a stále čekají s otevřenou rukou. Zneužívají všeho, čeho se dá. 

Článek jasně musel někdo napsat, ne?  Stačí se podívat na Romeu,  to jsou podobné názory. 

Já si naopak pamatuji, že po porodu  byly asi tři články, pak dlouho nic a pak  velmi očekávaný dokument,. na který se spousta lidí těšila,  na život paterčat, na život rodiny, na věci všedního dne, které život přináší. Místo toho jsme viděli neustálou nespokojenost, nic nevyhovovalo, všechno bylo špatně,  hádky, dohadování... a po dvou třech dílech už většinu přešla chuť se dívat. Jediné z dokumentu, co mně zůstalo - poučení,  takovým rodinám se oblooukem vyhnout. 


Nepřihlášený uživatel

#695 Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:37

#691: - Jak to vidím já 

 Perfektně vystižené


Nepřihlášený uživatel

#696 Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 20:37

#693: - Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina 

 "Nezažiješ-nepochopíš". Pečovatelky některé tam jsou od počátku do konce (nebudu je jmenovat) a neměly žádný problém s rodinou a rodina s nimi a to nemyslím PD.


Nepřihlášený uživatel

#697 Re: Re: Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:44

#694: - Re: Re: Jak to vidím já 

 Můžete si pustit první 3 díly dokumentu.


Nepřihlášený uživatel

#698 Re: Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:59

#692: - Re: Jak to vidím já 

Víte, to že někdo někde něco čte neznamená že to tak je. Já jsem psala jestli to někdy někdo viděl a to je rozdíl. Jak jsem také psala, neznám ani jednu stranu a proto mi je jedno kdo kde předčítal. I já můžu cokoliv předčítat a nikdo neví co je pravda. Dáváte odkaz na nějakou německou televizi. Proč nedáte odkaz na ČT 24 kde si sl. Kiňová stěžuje na rasismus(a vysélá se to do Evropy) a že ji nikdo nic nedal. Tohle by měla vysílat opakovaně a s pořádnýma upoutávkama veřejnoprávní ČT aby to všichni shlédli. A také by měli okamžitě reagovat a ukázat holobyt sl.Kiňové a p. Kroščenakde bydleli, dále ukázat nynější bydlení této rodiny, všechny dary, peněžitou pomoc atd., to je potom objektivní. Ne jen lži a výmysly jedné strany, stáhnou paty a nechat se očerňovat rasismem i když nikdo vlastně neví kde ten rasismus začíná. Dle příspěvků cikánů je to už tehdy co vyslovíte vlastní názor.

Stana

#699 Re: Re: Jak to vidím já

2015-02-14 20:59

#692: - Re: Jak to vidím já 

 jestli se muzu zeptat dostali rodice patercat nejakou financni odmenu za toto nataceni?

a proc to nepouzili na vybaveni holobytu?

nebo je ten evropsky magazin jenom zneuzil?

Klara Vitkova Rulikova si zaslouzi odmenu za svou pomoc patercatum ne vyhazov

Oto

#700 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 21:00

#696: - Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina 

 Jestli myslíte hodnou tetu Petru tak ta se netajila s tím,že se se Sašou hádá a odebráním dětí jim vyhrožovala před kamerama. Asi v 9 díle.