MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#60892 Re: Re:

2015-10-08 20:44

#60869: - Re:  

 

Vojáci USA nejednou páchali chyby, které působily mnohočetné oběti mezi civilním obyvatelstvem, píše server The Intercept.

 

Tak, připomíná The Intercept, v roce 1991, sedmý den po operaci Bouře v poušti koalice v čele s USA zasadil úder závodu dětské výživy v předměstí Bagdádu. Jako záminka sloužilo to, že na území komplexu se nacházel závod na výrobu bakteriologických zbraní, ovšem podle vyšetřování, provedeném později CIA, závod vyráběl pouze dětskou výživu.

Hroznou chybou, píše The Intercept, bylo také rozhodnutí USA v roce 1991 zničit kryt v hlavním městě Iráku Bagdádu, nacházející se ve čtvrti Amiríja, v které zahynulo 408 civilních obyvatel.

 

 
Po napadení bojovníků „Al-Kaidy" na Velvyslanectví USA v Keni a v Tanzanii v roce 1998 americký ex-prezident Bill Clinton přikázal, aby byl nanesen úder raketami na farmaceutickou továrnu v Al-Shifu v Súdánu. Washington tvrdil, že podnik byl centrem výroby chemických zbraní pro potřeby terorismu.

 

Vláda země nepředložila důkazy ohledně spojení tohoto podniku s Al-Káidou. Na fabrice se vyrábělo 90% lékařských preparátů pro Súdán, a kvůli nedostatku medikamentů desítky tisíc lidí zemřely na malárii, tuberkulózu a další nemoci.

Během bombardování Jugoslávie v roce 1999 americká stíhačka F-15 shodila dvě rakety na vlak, který jel přes most pod Hředlicí, následkem čehož zahynulo 14 civilních obyvatel. Nehledě na to, že rakety byly řízené, NATO uveřejnilo nahrávku, na které je vidět, že souprava se pohybovala příliš rychle, a posádka stíhačky neměla dostatek času k tomu, aby zareagovala. Německé noviny Frankfurter Rundshau později sdělily, že rychlost nahrávky na videu byla zvětšena třikrát.

V tomtéž roce, píše server, následkem bombardování NATO zahynulo 16 pracovníků televize v Bělehradě. Prezident USA Bill Clinton tehdy prohlásil, že uvědoměle podpořil rozhodnutí o úderu.

 

 
 
Ještě jedna chyba, kterou udělaly USA, zdůrazňuje The Intercept, je nanesení úderů na velvyslanectví Číny v Bělehradě v roce 1999. Následkem toho zahynuli tři pracovníci diplomatické mise, více než 20 bylo zraněno. Washington ospravedlnil své jednání zastaralými mapami palby.

 

Ještě jedním ostudným případem bombardování, poznamenává portál The Intercept, se stala situace, kdy USA v roce 2001 nanesly sérii úderů na komplex budov v Afghanistánu, ve kterém se nacházelo zastupitelství mezinárodního výboru Červeného kříže v Kábulu.

Brzy po náletu na budovy mezinárodní organizace USA zasadily úder místní kanceláři televizního kanálu Al Jazeera a poblíž se nacházejícímu zastupitelství televizního kanálu BBC.

Washington neušetřil ani zastupitelství televizního kanálu Al Jazeera v Bagdádu, kterému byl zasazen úder v roce 2003, brzy poté, co vtrhly USA do Iráku.

Tentýž den, píše The Intercept, americký tank vypustil střelu proti hotelu Palestina v iráckém hlavním městě, kde se většinou nacházeli zahraniční novináři. Následkem toho zahynul fotograf agentury Reuters a kameraman španělského kanálu Telecinco.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#60896 Re: Re: Re: Tak když to píše kopie ruského trollího serveru Ron Paul Institute....

2015-10-08 20:50:03

#60892: - Re: Re:  

 ....tak to je jednoduchý, to je prostě pravda :-).