MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#60914

2015-10-09 09:31

Všechny diskuze (které jsou však převážně monology sporných stran, protože jedna nenaslouchá argumentům druhé strany a naopak) by mohlo ukončit referendum. Příchod masy přistěhovalců, nadto z jiného civilizačního okruhu, který byl nejméně 1300 roků Evropě smrtelným nepřítelem, je tak závažnou událostí s prakticky nevratnými následky pro příští staletí, že by o něm neměla rozhodnout malá skupinka dočasně zvolených, jen zřídka vskutku kompetentních a odpovědných politiků, ale pouze a jedině občané. Žel, nynější politici, ať sídlí v Bruselu nebo v Praze, nemají pocit, že by si měli od lidí vyžádat souhlas k tomu, aby ohromné finanční prostředky vynakládali na pomoc lidem, jejichž uprchlictví je mnohdy pochybné, zatímco tisíce vlastních občanů živoří na ulici, statisíce nezaměstnaných jsou odkázáni na ubohé sociální dávky, děti z chudých rodin nedostávají školní obědy, protože rodiče si takový „luxus“, jakým je jedno teplé jídlo denně, nemohou dovolit, a kdy peníze chybí všude, kam se podíváme, např. ve školství, zdravotnictví, v armádě, na kulturu, atd. Vlády evropských zemí včetně bruselských byrokratů rozhazují peníze evropských daňových poplatníků, jako kdyby byly jejich vlastní a jako by jejich účelem neměl být rozvoj Evropy, ale záchrana Afriky a Asie, jejichž obyvatelé, jsou-li muslimy, pokládají se za nejlepší lidi na světě, svou kulturu označují za nadřazenou všem ostatním, a svou víru za jedinou správnou, ale kteří zároveň nedokázali vytvořit ani jediný vskutku fungující stát a kteří vše, co potřebují, od šroubováku po mikrovlnku a ropná zařízení musejí dovážet ze světa, jímž sice pohrdají, ale bez kterého se neobjedou, aby se nevrátili zpátky na hrby velbloudů a do chatrčí z nilského rákosu, omazaného blátem.
Jinak obsáhlou úvahu pátera Halíka jsem si v Lidovkách pozorně pročetl, pro jistotu několikrát, abych se znovu ujistil, že kdysi rozumný, kultivovaný, veskrze úctyhodný myslitel v průběhu posledních roků hodně ztratil jak ze svého intelektuálního lesku, tak ze své důvěryhodnosti. Jím použité argumenty jsou pouze zdánlivě objektivní a racionální, ve skutečnosti čtenářům nabídl ryze sofickou směsku účelových tvrzení, jejichž jediným smyslem nebylo poskytnout čtenářům objektivní vhled do chaotického a kolabujícího světa vývojově ustrnulého islámu a jeho vyznavačů, ale pouze nabídnout hodně chabou naději, že i když se na Evropu valí povodeň, ne všichni Evropané se musí utopit, protože to nesvedla ani biblická potopa světa.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#60921 Re: Tedy naslouchejte....

2015-10-09 09:57:04

#60914: -  

 Všeobecná deklarace lidských práv byla přijata 10.12.1948. V roce 1972 se k ní připojily i státy totalitní a tedy zločinné. Učinily tak bez vědomí občanů či s pochybným vědomím občanů a navíc vždy s "výhradami" k tomu či onomu. 

Tato deklarace mimo jiné definuje právo na azyl. 

Tedy jaké referendum chcete pořádat a o čem? O OSN, Všeobecné deklaraci lidských práv? Tato instituce a všechny její dokumenty nejen Všeobecná deklarace lidských práv jsou součástí našeho (tady si to dovolím) vývoje. Tam jsme dospěli a dle mého názoru je potřeba v rozvoji takových věcí pokračovat. 

Logicky se nabízí, že jste člověk s totalitním myšlením, komunista či nácek, kterým výše uvedený rozvoj správy veřejného prostoru světa nevyhovuje, ale co je velmi špatné, komunisté ani náckové nepřišli nikdy s níčím lepším ale vždy jsou přiraveni pořádat "referenda"  a to v uvozovkách, neboť již otázka referenda je věc velmi podstatná, jak se kdokoliv může přesvědčit u otázek "referenda" na Krymu. Obě totiž vedly na okupaci Ruskem - novým cccp. Obě odpovědi měly tentýž výsledek. 

Co se týče Halíka nesouhlasím s vámi. Považuji jej od vždy za žvaninala bez lidského fundamentu. Hodně toho přečelt a možná si mnohé pamatuje, ale bohužel velmi málo z přečteného pochopil. Problém této společnosti je, že lidem s titulem je ochotna naslouchat a mnohdy nezkoumat vlastní podstatu, zdali je v souladu s přirozeným řádem věcí či dokonce i jen s jejich vlastní zkušeností. Například soudružka "doc" Svihlíková a stbák "prof." Krejčí, jako dva extrémy, pokud pominu "ing." Miloše Zeman, to je super extrém.