Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#8126

2016-04-02 08:04

Rusko předložilo Radě bezpečnosti OSN údaje o nelegálních dodávkách zbraní a střeliva ze strany Turecka na syrské území, nacházející se pod kontrolou zakázané v RF skupiny Islámský stát (IS), příslušný dopis zaslal předsedovi Rady ruský stálý zástupce při OSN Vitalij Čurkin.

„Hlavním dodavatelem zbraní a vojenské techniky bojovníkům ISIL je Turecko, které do toho zapojuje nevládní organizace. Touto prací se zabývá Národní výzvědná organizace Turecka. Přeprava se uskutečňuje hlavně pomocí automobilů, a to i jako součást kolon s humanitárním nákladem", uvádí se v dopise, uvedeném v pátek v systému dokumentů OSN.

VICE-MZV RF poslalo dopis OSN v souvislosti s operací Turecka proti Kurdům v Cizre

V dokumentu je uvedeno několik fondů a organizací, financovaných zdroji z evropských a blízkovýchodních zemí, a také díky darům fyzických a právnických osob, které zaslaly v roce 2015 různé náklady, včetně vojenského majetku, teroristům do Sýrie. Je zmiňován fond Bešar, fond Ijilikder a Fond ochrany práv a svobod člověka.

Více: Rusko předložilo Radě bezpečnosti OSN údaje o nelegálních dodávkách zbraní a střeliva ze strany Turecka na syrské území,

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#8183 Re:

2016-04-03 00:51:26

#8126: -  

 A turecko už přešlo na vyšší level. Teď se snaží podněcovat etnicky Turkům příbuzné Azerbajdžánce proti Arménům, které se díky ruské ochraně nepodařilo během velké genocidy 1915/1916 zlikvidovat; ve které Turci po napadení Ruska vyvraždili přes milion Arménů. A tuhle svoloč zve Merhelbába plesnívá do Evropy!