MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#83625 To není jako za zloděje miliard Kraďouska, který způsobil krizi, která nás podle něj měla minout :-)

2016-06-01 14:01

Ministerstvo financí: Státní rozpočet na konci května zůstává v rekordním přebytku


 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#83626 Re: To není jako za zloděje miliard Kraďouska, který způsobil krizi, která nás podle něj měla minout

2016-06-01 14:34:04

#83625: - To není jako za zloděje miliard Kraďouska, který způsobil krizi, která nás podle něj měla minout :-) 

 Tvrzení, že je Kalousek zloděj miliard je tvrzení idiota. Babiš utratil z i z mých daní 100 mil. za audity 65 000 faktur ve státní správě od roku 1992 a to i na ministerstvech na kterých pracoval Kalousek. Nenašel ani jedinou ukradenou korunu. 

Jeho vlastní audit o zajištění kurzového rizika, což je nejspornější záležitost, které se dopátral, ovšem o způsobu zajištění v době, kdy byl na min. Kalousek hovoří tak, že může být dokonce výnosové a to přesto, že zajištění kurzového rizika je pojištění a tedy se počítá s nákladem. 

Tedy važte slova idiote. 

Tady krátká analýza toho Babišova "zázraku". 

"Máme historicky největší přebytek: 22,4 miliardy korun. Máme vybráno za pět měsíců o 23,8 miliardy navíc z daní do veřejných rozpočtů v porovnání s minulým rokem," řekl Babiš.

Rozpočet státu je cca 1 200 mld., tedy měsícně musí vybírat 100 mld. korun, tedy pokud je výběr za 5 měsíců větší o 22 mld., jsou to cca 4 % z těch 500 mld., které musel stát vybrat. To se jeví poměrně hodně, pokud je skutečně růst pouze 2,5 % DHP, ale na druhou stranu to může být způsobeno zvýšenou spotřebou domácností, která byla poměrně dlouho odkládána a která dosud není započtena do růstu HDP, jedna z věcí, která se nabízí je prodej bytů a skutečně lepší výběr DPH v této oblasti, kde se již za Kalouska změnil výběr v revers charge.

Při DPH na bytu za 2 mil. korun představuje 22 mld. přibližně 63 000 bytů, což je ale poměrně dost. V Praze se loni prodalo 7 000 nových bytů. Pokud ovšem odečteme růst 2,5 % je nad růst HDP výběr už jen 7,5 mdl. za 5 měsíců což by znamenalo už jen DPH z 21,5 tisíce nových prodaných bytů, to už zase není číslo na celou republiku neuvěřitelné ani za 5 měsíců roku 2016. 

Pokud se prokáže, že je vyšší růst HDP než je odhadováno, tedy nikoiv 2,5 % ale např. 3,5 % jako loni Babiš nevybírá prakticky nic navíc a to by byla opravdu katastrofa, při těch setrvalých jeho blábolech ve Sněmovně. Babiš je totiž preborník v míchání dat nominálních, očištěných o inflaci a růst HDP, je to prostě standardní lhář a podvodník. Stejně to dělá i soudruh Miloš Zeman.