MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#94239

2016-10-07 06:56

Klaus zde po roce 89 nastavil v zásadě zlodějský systém maximálně podporující podnikání jen proto, aby v postsocialistické zemi toto podnikání nastartoval. On se tím záměrem netajil, říkal, že je to způsob jak vytvořit nové elity, že stávající generace sice bude generací zlodějů, ale jejim dětem už nikdo takto nabytý majetek nebude moci vyčítat. Víc jak 25 let tu tedy trvá tento stav "podpory podnikání", kdy většina podnikatelů platí velmi malé daně (jasně že oni mají pocit, jak jsou odvody velké, ale vetšina z nich ani neví, že třeba zaměstnanec s příjmem jako mají oni, tedy např. 80 tisíc už odvádí státu polovinu mzdy.)

 

Prvotní příčiny extrémního zvýhodnění podnikání už dávno pominuly, ale žádná vláda zatím neměla koule s tím cokoli udělat, protože to znamená poštvat si proti sobě cca 2 miliony voličů. Když to před pár lety nakousl Jan Mládek, byl tvrdě sražen a byla donucena se proti němu postavit i vlastní strana. Je to pochopitelné, minimálně milion lidí si nyní "neoprávněně" (zákonně i nezákonně) nechává desítky až stovky tisíc ročně a je logické, že tato skupina se za ty výhody bude bít do krve. Donekonečna ale toto extrémní zvýhodnění udržovat nelze, společnost se stále více polarizuje, peníze na veřejné služby chybí, armádu prakticky nemáme. Alespoň částečně se to tedy narovnat bude muset. Naráz to nepůjde, jedině salámovou metodou Je samozřejmě otázka, do jaké míry má Babiš s EET šanci uspět. Ten tlak na to, aby další vláda EET zrušila bude obrovský. Na druhou stranu každá vláda uvítá větší výběr peněz, takže je pravděpodobné, že alespoň část z té Babišem vykonané "špinavé práce" zachová.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#94242 Re:

2016-10-07 07:17:22

#94239: -  

 Komunista a velmi pravděpodobný KGBák Václav Klaus tu skutečně vytvářel velmi podivné prostředí. Zničení zákon o privatizaci a privtizačních fondech, jeho neochota přijmou zákon, který by definoval praní špinavých peněz, protož "žádné špinavé peníze nevidí" a především skutečně zničující záležitost "zapojení bank do privatizace", kdy došlo k znásobení ztráty půjčováním na bezcenný majetek mnohdy v hotovosti, kdy tato hotovost okamžitě opouštěla Českou republiku a nikde se zde již ani jako potenciálně zisková investice neobjevila, byl vůbec jeden z nejhorších zločinů Václava Kluase a především komunisty Třísky. Výsledek byl podlomený bankovní sektor. 

To je realitu, tuto realitu lze vyčíst i z protokolů arbitráže Saluka (Nomura) - ČR. 

To, že Klause volili bývalí komunsté, kterých bylo v ČR více jak 1,2 mil. a podporovali vlastně jeho zločinnost výměnou za to, že vytvářel představu, že tu žádná zločinnost komunistů nebyla a že komunista klidně může být "novou elitou" je také skutečnost. 

Dnes titíž volí ANO StB. Tedy s druhým odstavcem se nedá souhlasit vůbec a to předvším proto, že míra zdanění v ČR celkově nepřekračuje míru zdanění okolních zemí a ani není nijak nižší. Platí o každém jednotlivém subjektu, který daně musí platit.  Žádné zvýhodnění "podnikatelů" na úkor jejich zaměstnanců neexistuje, to je vyložený nesmysl. 

Můžeme se maximálně bavit o tom, že konkrétně hazard byl KGBáky Klausem a Zemanem ruskou společnou a nerozdílnou vyřazen z placení daní, to se sktuečně stalo a naproval to ministr Kalousek, bohužel bych řekl, dokonce s nasazením vlastního života, neboť "podnikatelé" v hazardu jistě nemají k vraždám daleko. 

EET neřeší nic, daně se platí jen z toho, o čem je doklad. Pokud se "kupující" s "prodávajícím" dohodnou předem, že doklad nepotřebují, tak se také nikdy v EET neobjeví. Babiš si bude muset tedy v budoucnu vliv EET na výběr daní vylhat manipulaci s daty, stejně jako to činí dnes, kdy míchá dohromady skutečnou daň - ze zisku, s daní s DPH a především s platbami sociálního pojištění, aby to vypadalo, že vyšší výběr daní překonává růst HDP tedy cca 2,5 % tento rok, loni vysoko přes čtyři procenta, dělá to proto, že růst mezd a růst spotřeby daleko překonávají růst HDP a tedy logicky výběr sociálního pojištění a DPH v takové situace je reálně větší, než růst HDP. Tedy porovnání hrušek s jablky docílil StBák Bureš stavu, že to vypadá, že vybírá více daní. Nikoliv, to se opravdu nestalo.