Petice proti přijímání nelegálních imigrantů na území ČR

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#484 Okamura ve volbách překvapil, jeho strana se dostane do deseti krajů

2016-10-09 09:28

V pátek a sobotu se v Česku konaly krajské a první kolo senátních voleb. Patrně jejich největším překvapením se stal Tomio Okamura a jeho strana Svoboda a přímá demokracie (SPD). Ta sama i ve spojení se Stranou práv občanů (SPO) dostala své zástupce do deseti krajských zastupitelstev.

Volební modely naznačovaly, že Okamurova SPD u voleb příliš valně nedopadne. Například podle červnového průzkumu by získala pouze dvě procenta.

Sobotní sčítání hlasů však ukázalo, že bude vše jinak. Více než pětiprocentní podíl získaly strany SPD a SPO v Karlovarském, Jihomoravském, Královéhradeckem, Libereckém, Olomouckém, Plzeňském, Ústeckém, Zlínském, Moravskoslezském kraji a na Vysočině.

Stejně hlasů jako ODS Například ve zmiňovaném Moravskoslezském kraji dostaly strany SPD a SPO dohromady více hlasů než konkurenční ODS (7,02 % vs. 6,93 %).

„Moc děkuji za vaši skvělou podporu v krajských volbách. Jsem rád, že jsme dokázali tento výsledek, který jasně ukázal, že naše hnutí SPD má jasné a pevné místo na politické scéně v České republice,“ vzkázal voličům Okamura po sečtení všech výsledků.

Takže zase se cinknutý modely mýlily. I přes silnou antikampaň, zesměšňování pana Okamury u Moravce nebo vykašlání jeho jména v superdebatě uspěl skoro ve všech krajích a porazil i havlistický gestapo TOP 09.

Odpovědi

Karel

#497 Re: Okamura ve volbách překvapil, jeho strana se dostane do deseti krajů

2016-10-10 08:00:05

#484: - Okamura ve volbách překvapil, jeho strana se dostane do deseti krajů 

 Aneb jak upléct z hovna bič. Pokud se výsledky komentují jinak (zisk 32 ze 675 mandátů, tzn. 4,7%, ve skutečnosti po odečtení Veleby a spol. polovinu). Je tedy pravděpodobné, že Okamura příští rok ve volbách neprojde přes 3% ...