MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#110161

2017-05-25 18:18

Pan Babiš předložil skvělý rozpočet. Socani by nás chtěli ještě více zadlužit, sami dluží stamilióny!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#110163 Re:

2017-05-25 18:25:03

#110161: -  

 

Mám velké pochybnosti o duševním zdraví Andreje Babiše.....

2017-05-25 15:42

 

......do Sněmovny jen dopravily lži, že je všechno špatně a ve státní správě se rozkrádají miliardy, např. jen na DPH z pohonných hmot se prý rozkrádají desítky miliard ročně, což je samozřejmě naprostý nesmysl, neboť za celý rok se v DPH z pohonných hmot vybere cca 25 mld. korun, tedy rozkrást desítky miliard je samozřejmě nesmyslné, což nakonec Andrej sám uznal. 

Všechno vyřešil, není tu jediný karusel, státní správa funguje, dokonce prý měl "přebytek", ale všechny rozpočty navrhuje setrvale deficitní. Onen přebytek vznikl díky mimořádné platbě z EU a díky podivně rozpuštěným státním rezervám a také díky tomu, že se neopravovaly silnice, tedy asi to jediné, co se dá nazvat investicí. 

Tedy trochu pochybuji o duševním zdraví Andreje Babiše, když nyní po třech letech ve státní správě na ministerském postu vykládá bláboly o "šetření". Daně slouží k utrácení, je to sama podstata daní.  Daně platí právě proto, aby se je stát utrácel mandatorně a volně, je opravdu šílené, že Babiš ze celé ty tři rok nebyl schope:

-navrhnout vyrovnaný rozpoče

-rozpočet dodržet tak, aby peníze byly použity účelně ve prospěch občanů této země

-neukázal jediný "chycený" karusel na který se dostal do Sněmovny

-neprokázal nikdy zvýšenou efektivitu výběru daní, neboť nominálně vyšší výběr daní je dán růstem HDP a především vysokou zaměstnaností, na které nemá podíl on, ale nepochybně ještě Kalousek, kterému se podařilo v době odbytové krize nezaměstnanost udržet na velmi nízké úrovni o 3 % nižší, než měl Zeman v době růstu HDP. 

-jeho podřízený úřad vyhazuje každoročně  možná až 5,6 mld. na nespihování podvodu s korunovými dluhopisy nakupovanými osobami spojeným. 

-z nadějeného růstu HDP 4,5 % který převzal po Kalouskovi je růst naprosto směšný z hlediska současné Evropy 2,5 % při 2,5 % inflaci. Přičemž růst HDP v loňském roce je přesně roven výdajům na konečnou spotřebu.

Z  výše uvedeného bych řekl, že o sobě může Babiš mluvit jako o úspěšném ministrovi financí snad leda v případě, že je duševně nemocný.