MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#110399

2017-06-01 15:57

Tak jsme definitivně prohráli soud s Diag Human. A to až tak, že ... "12. května v jedenáct hodin večer byly na příkaz lucemburského vrchního exekutorského úřadu obsazeny ve dvaceti čtyřech lucemburských, švýcarských, amerických, francouzských a čínských bankách všechny účty, které Česká republika používá, nebo by mohla použít, k obsluze státních dluhopisů.Jeden z nejvýznamnějších evropských finančních trhů je tak pro Českou republiku až do okamžiku splacení dluhu ztracen. Podle dostupných informací podobný drastický krok ještě nikdy nebyl použit proti členskému státu Evropské unie." Tak kdyby někdo nevěděl proč jel Bohouš do Lucemburska a proč hned druhý den začal s "vládní krizí" (aby se nedej bože nedostalo před volbami info z Lucemburska do médií), že v tom jela ČSSD a ODS + všechny vlády po nich (tedy i TOP 09 a Lidovci), tak už to víte.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#110404 Re:

2017-06-01 17:12:18

#110399: -  

 Celý text je takový "efektní". 

Většina tvrzení se nedá vůbec ověřit, ale také to neznamená, že je to v pořádku. 

Do souvislosti s Babišem bych to rozhodně nedával. Nákup korunových dluhopisů osobou spojenou je věc velmi podivná a je zřejmé, že tam nejsou placeny daně. Stejně tak je podivné celé podnikání Babiše, kdy on sám tvrdí, že za 20 let nakoupil či prodal 700 firem, což znamená každých 10 dní jednu, což je vskutku jeví poněkud absurdním a spíše to připomíná karusel s nákupem a prodejem akcií po časovém testu uvnitř agrofertu než, že by to mělo nějakou souvislost s kauzu diag human. 

Je dobré si vzpomenout na počátek kauzy, problémem byla slova mnistra zdravotnictví, že firma je nedůvěryhodná. To odstartovalo arbitráž a přestože by teoreticky nějaké obchody vznikat mohly, je poněkud přitažené za vlasy, že by slova ministra zhatila takové podnikání a v takovém rozsahu. 

Problém bohužel stejně tak může být, jak se stát o tuto kauzu staral, když Babiš vyhodil všechny, kteří o orbitrážích v této věci něco věděli. 

Je to podivné a takový text bych od Urbana vlastně nečekal, je skutečně velmi málo podložený fakty.