MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#114807 A ČR plánuje stavbu jaderné elektrárny.......

2017-09-08 15:59

Prodej elektromobilů v Evropské unii rychle roste. Přibývají státy, které chtějí spalovací motory zakázat

 
 
  • Podíl elektromobilů na celkových registracích vozů je stále nízký. V EU asi 1,2 procenta.
  • V elektromobilitě v Evropě nejdále pokročilo Norsko, které už lidem na nákup čistého auta nepřispívá.
  • Přibývá států, které hodlají v budoucnu zakázat auta se spalovacím motorem.

.....přičemž v Německu se ročně do sítě připojí 2,7 GW výkonu větrníků a to jen v dotované části a pod regulací. Další 700 MW se ročně přidá ve fotovotaice.  Temelín pro představu má výkon 2,1 GW a pracuje sotva 3/4 v roce, zbytek jsou odstávky kontrolní či na zavážení paliva. 

Stavět 10 let obludnost, která produkuje dalších 20 nejdéle 30 let svinstvo, keré je potřeba skladovat 1000 let tak, aby s tím lidé nepřišli do styku a pak to po 30 letech provozu 20 let rozebírat je skutečně zhovadilovost, obzvláště, když do takové obludy je ještě nutné palivo vyrábět. Tedy nejen těžit, ale ještě následně vynaložit obrovskou energii na jeho výrobu. 

Řekl bych, že dostavba vypadá opravdu jako idiocie, obzvláště, když Elon Musk frajeří a az 100 dní postaví 100 MW záložní bateriový zdroj. 

Když přestane foukat a svítit slunce je nad slunce jasnější, že už žádnou energii lidstvo potřebovat nebude, už jej nezachrání opravdu vůbec nic. Tedy zlepšujme - inovujme tyto technologie, ale to bylo pro zločince Mládka původně ministra průmyslu asi opravdu něco co nebyl schopen svým mozkem pochopit. 

Cesta pružných nano vláknových elektrod dokonce pro současné lithiové baterie je otevřená životnost prodlužuje na desítky let a zároveň umožňuje extrémní rychlost nabíjení. Jsou otevřeny i jiné technologie, je otevřena cesta k vodíkovému hospodářství, je otevřena cesta v kombinací všech dostupných technologií a ČR zvažuje dostavbu Temelína, místo aby se připravila na masivní diverzifikaci zdrojů a tedy na inteligentní rozvody, které auta nabíjí, ale také z ních čerpají, pokud to zrovna potřebují. Opravujeme D1, aniž bychom z ní udělali dálnici pro elektromobily, dostavujeme dálnice, aníž by byly stavěny pro elektomobily.  

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#114834 Re: A ČR plánuje stavbu jaderné elektrárny.......

2017-09-09 07:19:33

#114807: - A ČR plánuje stavbu jaderné elektrárny....... 

 Odstávka JE na 4 měsíce!!!!!! a odkud jsme tedy měli energii?  Na co si to dopr...... dostavbou Temelina tady hrajeme? 

Kdyby se odstavily soláry a věrtníky na 4 měsíce, tak by voliči Zeman a Babiše tvrdili jak je to nepoužitelné!!!! Opravuje někdy někdo něco na soláru a větrné elektrárně během její životnosti? Co?  Když se to přestane točit, tak přijede velká loď s velkým jeřábem sundá to a druhý den tam dá jiný větrník, to je vše, vše za 48 hodin, když je dobré počasí a když není, tak výpadek jednoho zadřeného větrníku nikomu nevadí, tomu se říká "diverzifikace". Jeden rozbitý panel stojí 2 000,- a vymění ho "poločlověk" volič Zemana a Babiše bez jakéhokoliv vzdělání (aniž bych se dotkl lidí moudrých, kteří žádné formální vzdělání nemají, neboť i takoví jsou), který si umí posvítit čelovkou. 

ČEZ nám zítra sdělí, že díky čtyřměsíční odstávce JE má o 10 mld. nižší zisk. 

V elektrárně Dukovany skončila odstávka čtvrtého bloku. Za 120 dní zvládli technici 55 oprav

  • Čtvrtý blok elektrárny Dukovany je opět v provozu.
  • Jeho odstávka trvala 120 dní.
  • Ve čtvrtém bloku museli energetici během odstávky kromě výměny pětiny jaderného paliva na čerstvé zvládnout 55 významných technických akcí.