MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#116113

2017-09-27 00:27

https://xtv.cz/archiv/islam-je-pro-cr-nebezpecny-rika-jiri-kobza

Bývalý diplomat, byznysmen a znalec islámu Jiří Kobza se v rozhovoru pro XTV otevřeně rozhovořil o úskalích islámského náboženství. "Většina názorů, které vidíme z masmédiích, vychází od lidí s minimem vědomostí o muslimech. Myslím, že islám v naší kultuře nemá místo a nesouhlasím s tím, že islám přinesl do Evropy kulturní a vědecké poznatky," uvedl Kobza.

Co je na tom tak zlého, abychom nemohli žít společně s muslimy? Tak zněla jedna z otázek, na kterou Kobza odpověděl výstižně: jinověrci jsou pro muslimy druhořadí občané. Podle Kobzy je přirozené, že i v ČR se nachází etablovaní a slušní muslimové, problémy ale mohou tvořit jejich rodinní příslušníci, kteří mají po získání občanství jednoho z členů rodiny právo na pobyt v evropské zemi. 

"Muslimové jsou ve válce se Západem už 1400 let, jen to má různou intenzitu a formu," přemítal Kobza a upozorňoval na fakt, že pro muslimy je vrcholem náboženské snahy tzv. svatá válka zvaná džihád. "Islám zná jen dvě kategorie: dobrý muslim a špatný muslim. Povinností toho dobrého je uznávat džihád a zároveň přimět ty špatné, aby se stali dobrými," říká Kobza.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#116119 Re:

2017-09-27 05:01:54

#116113: -  

 A arabské číslice jsou co? 

Evropan

#116120 Re: Who is Jiří Kobza?

2017-09-27 05:32:58

#116113: -  

Jestliže Jiří Kobza během svých pobytů v islámských zemích, zejména v Iránu získal názor, že "Islám zná jen dvě kategorie: dobrý muslim a špatný muslim", tak ho lituji. Asi toho moc nepochytil, protože právě v Iránu je většina obyvatel velmi tolerantní k jiným náboženstvím. Problém jim dělá pouze to, když jim řeknete, že jste nevěřící. Proto je tam lépe tvrdit, že jste křesťan, protože křesťané jsou tam relativně váženými lidmi. Pěstují totiž vinnou révu a vyrábějí víno, které muslimové oficiálně nesmí, ačkoli jim velmi chutná. Ale když najdou místo, kam Aláh nevidí, rádi s křesťany posedí a víno ochutnají ...

Pan Kobza je ale hlavně členem SPD Pitomia Okradmůry a také rád přispívá do prorusských listů. Ve svém životopisu uvádí, že pracoval ve Strojexportu v oddělení vývozu geologických prací do zemí Středního východu. A to, jaké politické názory musel mít člověk, který chtěl pracovat v podniku zahraničního obchodu a jezdit do nesocialistických zemí, by mohl vyprávět třeba pan Bureš, který tak rád rozdává koblížky.