MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#121227 Pokud OLAF skutečně doporučil vyjmutí "ptačího hnízdečka" z programu ROP.....

2017-12-23 16:40

 

 

Babiš by měl dotaci na Čapí hnízdo vrátit státu. OLAF našel problém, tvrdí Wagenknecht

....je naprosto jasné, že věc není v pořádku. Problém s Babišem je ale obrovský i v tom, že ve Sněmovně do steno záznamu nažvanil, že takových dotací, jaké dostalo "ptačí hnizdečko", tedy takových firem, co to udělali stejně jsou stovky či tisíce, tedy to dnes v pozici premiéra musí řešit, nic jiného mu nezbývá, musí přijít se seznamem těchto firem, musí to předat policii a OLAF, aby o nich také rozhodl. 

Bureš to vysvětloval už 23.3.2016 a tato schůze Sněmovny zůstala stále otevřena!!!!!!

Dnes už je StBák Babiš zase soudně uznaným StBákem, tedy nemá nárok na bezpečnostní prověrku státu a nemá nárok na negativní lustrační osvědčení. 

Jak jsem vstoupil do politiky, začaly kampaně. Nejdřív StB začala před parlamentními volbami. Mohu jenom znovu prohlásit, že jsem nikdy nespolupracoval, nic jsem nepodepsal a že jsem uspěl žalobou u bratislavského soudu. (Potlesk vpravo.) A že mě StB vyslýchala kvůli syrským fosfátům. Ano. Kvůli syrským fosfátům, protože Sýrie neměla peníze za tanky, které tam dodávala Hálova rodina pana Kalouska, přítele Asadovy rodiny, který vyvraždil desetitisíce lidí. (Pobavení.) 

dnes už to vyznívá, jako žvanění naprostého debila.

Střet zájmů. Další z vykonstruovaných kampaní je kampaň o mém střetu zájmů. Ano, mám střet zájmů. Ale já ho nezneužívám. (Smích a potlesk zprava.) Já jsem do politiky nechtěl. (Opět potlesk a smích zprava.) Vy jste mě zplodili. (Opět smích od poslanců ODS a TOP 09.) ODS a zkorumpovaný Kalousek, symbol korupce.

Za celou dobu, co je Bureš v politice, nebyl schopen schopen nic z hanopisu, který nechal v prokorupčním fondu Janečka napsat potvrdit vůbec nic a nic je nula, jak říká správně pan Kalousek. 

Omlouvám se. Moje činnost v politice má na moje firmy jenom negativní dopad. 

Za tři roky ve vláda a čtyři ve Sněmovně navýšil Babišův karusel Agrofert majetek o 40 mld.!!!! tedy každý den o 27,4 mil. korun, každý den!!!!!!!, absurdní "negativní dopad". 

Posílili jsme personálně dlouhodobě oslabované kontrolní a vymáhající agendy Finanční správy. Praha přestala být daňovým rájem

Firma FAU může o tomto "personálním navýšení" barvitě vyprávět - finační kontrola u ní probíhala nepřetržitě 2,5 roku a to přitom měla daňový sklad s nepřetržitým 24 hodinovým dohledem celníků. Důsledek je, že firma která zaplatila za 10 let 17 mld. daní (Burešův agrofert dle jeho vyjádření ve Sněmovně za 9 let 19 mld. daní - ve skutečnosti se jedná o sociální, zdravotní a povinné odvody z mezd - tedy žáné daně firmy ale daně zaměstnanců "Za posledních devět let odvedly moje firmy do veřejných rozpočtů částku 19,66 mld. korun") byla zničena. 

A tady se konečně Bureš přiznává ke své zlodějině:

Vzniká projekt vybudovat multifunkční kongresový areál sloužící veřejnosti v rámci cestovního ruchu. Vzhledem k tomu, že společnost Imoba a ani Agrofert se nezabývaly těmito činnostmi - cestovní ruch -, které byly odlišné od předmětu jejich podnikání, neměly zájem na realizaci tohoto projektu. Na konci roku 2007 společnost ZZN Pelhřimov prodává 100 % akcií společnosti ZZN Agro Pelhřimov třem fyzickým osobám za 2,38 milionu korun. 17. ledna 2008 se koná valná hromada společnosti ZZN Agro Pelhřimov, kde je společnost přejmenována na Farmu Čapí hnízdo a. s. 25. února 2008 podepisuje Agrofert dohodu o budoucí spolupráci s Farmou Čapí hnízdo. Agrofert se stává strategickým partnerem farmy, což podle této dohody znamená, že v budoucnu bude využívat část kapacity farmy. 27. 2. 2008 podepisuje Imoba s Farmou Čapí hnízdo smlouvu o pronájmu nemovitostí, tj. pozemků a budov s dobou nájmu do 31. 12. 2030! Tak jaký podvod? Podvod se dělá na 22 let dopředu? Co to je za nesmysl? 2030 - nájem!

29. 2. 2008 žádá farma Čapí hnízdo o dotaci na projekt v rámci ROP Střední Čechy. Tento projekt shodou okolností splňoval veškeré podmínky pro získání dotace. Existoval jasný ekonomický předpoklad, že zcela legálně získané dotační finance budou celý projekt ekonomicky stabilizovat. Tato úvaha se bohužel v budoucnu ukázala jako chybná, a to z objektivních důvodů, které uvedu dále. 25. 6. 2008 podepisuje Agrofert prohlášení ručitele za úvěr na stavbu projektu, a to ve výši 350 milionů korun pro farmu Čapí hnízdo.

A teď to přijde. 20. 8. 2008 byla schválena dotace projektu Čapí hnízdo výborem Regionální rady soudržnosti Střední Čechy- (Předvádí velkoformátovou fotografii. Potlesk a pobavení některých poslanců. Místopředsedkyně Jermanová se ho snaží oslovit.) - za účasti pana hejtmana Bendla, paní Langšádlová tam seděla a další dva členové výboru, všichni hlasovali pro dotaci.

Moje dcery jezdí od dětství na koni. Rozhodl jsem se proto, že dám rodině prostředky, aby si firmu koupila a projekt zrealizovala. Farmu Čapí hnízdo vlastnily v rozhodné době mé dvě dospělé děti a bratr mojí partnerky, který držel podíl odpovídající podílu mých dvou nezletilých dětí a mé partnerky. Jsem přesvědčený, že vlastnictví společnosti Farma Čapí hnízdo nemělo žádný dopad na získání dotace. Dokonce podle dotačních specialistů jsem já osobně a ne společnost mohl být stoprocentním akcionářem farmy. Je to nelogické, ale je to tak. Proč je to tak? No to se zeptejte Bruselu. Neměl jsem teda žádný důvod nic skrývat. Dotace byla přidělena podle platných pravidel. Nespáchal jsem žádný dotační podvod.

Bureš dětem a manželce ale nikdy žádné prostředky aby si koupili projekt a zrealizovali neposkytl, předlužená Imoba kolem které se točí karusel Agrofert a prodeje a nákup akcií firem uvrnitř karuselu po časovém testu držení akcií, tedy v situaci, kdy se ze zisku neplatí daň, pouze ručila za úvěry - Babiš svým dětěm ze zdaněných peněz nedal nic a nic je nula, jak správně uvádí pan Kalousek. 

Jak směšný je dnes tehdejší Babišův projev, ale nikdo z nás, kdo jsme tehdy byli ve Sněmovně jsme se jeho demagogii nesmáli, bylo nám jasné, že jsou to zločinné lži, které ale bohužel velmi ovlivňují hloupé voliče ANO StB 2011.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#121232 Re: Pokud OLAF skutečně doporučil vyjmutí "ptačího hnízdečka" z programu ROP.....

2017-12-23 16:57:05