MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#121569 Re: Pan Jiří Drahoš bude dobrým prezidentem

2017-12-31 08:19

#121563: Vlastenec -  

To, že fandíš jinému kandidátovi, to je samozřejmě jenom a pouze tvoje věc a máš na to právo, a to i přesto, že tvůj favorit je opilec a lhář, což lze kdykoli dokázat. Ovšem měl bys totéž právo dopřát i ostatním občanům země a nezavádět tady přímou demokracii okradmůrovského stylu, tedy že demoktatické je to, co si přeje TO. Pan profesor Jiří Drahoš určitě není žádný vlezdoprdelka, určitě si nebude jezdit pro instrukce kamkokoli, tak jak to dělá současný president. Proto ho považuji za výborného kandidáta na našeho příštího prezidenta. Někdo by měl vrátit tomuto reprezentativnímu úřadu úroveň, jakou měl za pana Václava Havla. Ten propad významu a reprezentativnosti funkce prezidenta, který způsobili Klaus se Zemanem, ten jim budu vyčítat vždy. Myslím si, že tak velkou ostudu jsme si opravdu nezasloužili.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#121570 Re: Re: Pan Jiří Drahoš bude dobrým prezidentem

2017-12-31 09:19:41

#121569: Evropan - Re: Pan Jiří Drahoš bude dobrým prezidentem 

Základem by měla být znalost Ústavy, volebního zákona. Tedy každý občan má samozřejmě právo si vybrat svého kandidáta na libovolnou politickou pozici, zároveň ovšem platí, že onen kandidát musí dodržovat či dokonce ctít Ústavu jako celek i Volební zákon proto, aby mohl kandidovat. 

Povinností občana je chovat se odpovědně vůči sobě a odpovědně vůči celku, tedy má povinnost znát Ústavu a Volební zákon a má povinnost vybírat tedy jen mezi takovými kandidáty, kteří se v těchto mantinelech pohybují, kteří ctí celou Ústavu ve všech jejich článcích a textech, neboť jen tak je záruka, že takový kandidát bude moci naplnit slib ústavního činitele - tedy že bude jednat ve prospěch všech - jednání ve prospěch všech je jednání v naprostém souladu s celou Ústavou a lze tedy sliby ústavních činitelů v klidu naplňovat, jednáním v souladu s celou Ústavou a všemi zákony.

Ústava stanoví, že státní moc lze uplatňovat jen a pouze podle a v mezích zákona, politik nemá žádnou libovůli, může jednat jen podle zákona a v jeho souladu. 

Důvod je zřejmý, nelze připustit, aby politickou moc měl zločinec, který bude ničit demokracii, relativizovat hodnoty demokracie, hodnoty Ústavy a obecné hodnoty mravnosti, kulturnosti a tedy vzdělanosti. Hrozí totiž v takovém případě kompletní ztráta demokracie, hodnot, mravnosti, kulturnosti a vzdělanost jak předvedli komunisté i nacisté a v nedávné i dávnější minulosti také Miloš Zeman. 

Dalším důvodem je auditovaltelnost jednání politika kdykoliv v čase. Pokud by měl libovůli, mohl by vůči jednomu občanovi jednat jinak než vůči jinému občanovi, což je nepřípustné, politik takovou moc nemá, přestože se tak např. Zeman i Babiš tváří. 

Pokud existuje pocit, na kterém se dnes občané shodnou napříč politickými preferencemi je to devastace politiky, správy veřejného prostoru. Příčiny jistě mohou vidět různé, věcně je naprosto zřejmé, že relativizace hodnot, relativizace Ústavy, relativizace demokratických institucí, relativizace pravidel, oplzlost, lhaní Milošem Zemanem, je min. jednou ze zásadních příčin devastace veřejného prostoru.