MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#121992 Re: Re: Re: Re: Re: Už na této jeho jediné větě je zřejmé, jak je mimoň......

2018-01-06 14:34

#121988: - Re: Re: Re: Re: Už na této jeho jediné větě je zřejmé, jak je mimoň...... 

Myslíš že v tom, co píši nemám vůbec pravdu? Vyhovuje snad Kataláncům Špaňelsko? Kaliforňanům nynější USA? Nebylo to tak, že Britům bylo bližší EHS, než EU a proto také došlo k brexitu? Netrho se Kosovo od Srbska? Tvrdíš že ve státních útvarech nedochází k nejrůznějším pnutím? Vážně si myslíš, že je EU natolik dokonalé, že je možné je navěky zakonzervovat? Nevím kdo z nás dvou je najivnější: :-)

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#121994 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už na této jeho jediné větě je zřejmé, jak je mimoň......

2018-01-06 14:39:46

#121992: - Re: Re: Re: Re: Re: Už na této jeho jediné větě je zřejmé, jak je mimoň...... 

O žádném konzervování jsem nikdy nemluvil, o tom mluvíš ty. 

Já mluvím o tom, že státy EU mají skvělé mechanismy jak spolu komunikova, obchodovat, reflektovat vývoj nejen v celých národních státech, ale dokonce až do úrovně regionů, reflektovat vývoj ve společnosti, mají celou řadu skvělých mechanismů pro správu veřejného prostoru EU, méme přímo volený EU parlament, máme národní komisaře v EK, máme Evropskou radu, Rady ministrů.  Sdílíme vzdělání a vzdělanost, sdílíme bezpečnostní informace, zpravodajské, máme sposlečné příběhy, životy jsou v jednotlivých státech EU do jisté míry velmi podobné, vychováváme podobně děti, dodržujeme stejná silniční pravidla atd. atd. a zároveň rozvíjíme a udržujeme regionální tradice, potraviny, přírodní bohatsví, do jisté míry i ekonomické zvláštnosti, jazyky se masivně rozvíjí - píší se knihy v národních jazycích, vznikají divadelní hry, hudba a zároveň dochází po desítkách let degradace jazykových znalostí u nás k masivnímu rozvoji dvoj či mnohdy dokonce trojjazyčnosti obyvatel Evropy, to je samo o sobě neuvěřitelné obohacení života občanů Evropy. 

To, že hloupí politici pnutí do velké míry generují - viz. Katalánsko, Mečiar nebo je generováno vnějším vlivem viz. tvůj russácký blábol o 100 mil. krimi migrantů, brexit, AfD, SpD, ANO ŠtB 2011 to je skutečně realita, která ovšem nic neměí na tom, že je to jednání hanebné, odporné a v případě russáků dokonce mezinárodně zločinné.