MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#124258 Re: Re: Re: Kájínek ze sebe také děla celebritu....

2018-01-30 10:11

#124251: - Re: Re: Kájínek ze sebe také děla celebritu.... 

kam jsme se to dostali.. tak málo stačilo a nemuselo to být

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#124260 Re: Re: Re: Re: Kájínek ze sebe také děla celebritu....

2018-01-30 10:21:39

#124258: - Re: Re: Re: Kájínek ze sebe také děla celebritu.... 

Myslím, že je vážná otázka, proč se tak stalo. 

Já bohužel také vidím problém ve Fischerovi. Jeho domlouvání se s Babišem, které veřejně deklaroval je věc prapodivná a jeho "zhrzená" reakce po prvním kole byla opravdu velmi hloupá. 

Na druhou stranu je potřeba říci, že pan Drahoš nebyl před kamerami přirozený. Není na tom nic divného, je to jistě obtížné, ale má to bohužel jistě na méně myslíci spoluobčany nedobrý vliv. 

O EU pan Drahoš nemluvil věcně, jako by nevěděl co má říci, aby si nenaběhl na Zemana. Přitom se toho dá říci spoustu. 

Např. i jen to, že smlouvy na které navazuje smlouva Lisabonská byli dávno před tím, než jsme do EU vstupovali a je tedy potřeba vývoj EU vstřebat, rozumět a to následně umožní aktivní zapojení do spolupráce. 

Dalo se říci mnoho pozitivního s čím by musel Zeman jako "eurofederalista" naprosto souhlasit a přitom by to byla pravda o EU a nikoliv lži o EU, které plodí Zemana. 

Mohl Zemana smáznout na tom, že je sice euro-federalista jak tvrdí, ale euro přijmout nechce, resp. chce z "federace" vyhodiž Řecko, což je absurdní, nedává to smysl. 

Nevyšlo to, je to smutné. Kalousek to vyjádřil naprosto přesně. Byla naděje, která zhasla - skutečně byla velmi cítit touha po změně.  Škody budou nedozírné a budou se hojit roky, stejně jako se dodnes vzpamatováme z oposmluvního kupčení, ale jistě to přežijeme. 

Bylo by ale velmi dobré, kdyby vznikla z pánů Drahoše, Hilšera a Horáčka tvrdá opozice Hradu podobná Chartě 77 jen daleko veřejnější, která by byla slyšet v ČR, v EU i USA.  Všichni tři mají potenciál to naplnit a měli by tak učinit s ohledem na počet hlasů - 2 700 000 které společně dostali, je to polovina voličů a potřebují být jasně zastupováni ve veřejném prostoru. Potřebují číst texty, které obhajují mravnost, kulturnost a vzdělanost ve veřejném prostoru. Potřebují vidět, že tyto hodnoty jsou v ve Světě stále platné. 


Nepřihlášený uživatel

#124381 Re: Re: Re: Re: Kájínek ze sebe také děla celebritu....

2018-01-30 19:09:59

#124258: - Re: Re: Re: Kájínek ze sebe také děla celebritu.... 

Breč více! Brekot poražené pražské kavárny potěší každého!