MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#124261 Re: Re: Re: Re: Fyzická neschopnost je jistě problémem....

2018-01-30 10:38

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#124262 Re: Re: Re: Re: Re: Fyzická neschopnost je jistě problémem....

2018-01-30 10:57:45

#124261: - Re: Re: Re: Re: Fyzická neschopnost je jistě problémem.... 

Problém těchto lidí je jejich naprostá neznalost zákonů, amorálnost, nekulturnost a obecná nevzdělanost. 

Vytváří jakásí vlastní "alternativní" pravidla do kterých se sami následně zaplétají, kdykoliv jim konstrukci zhroutí nevyzpytatelný Zeman - ten jen proto, aby sí sám vůbec nějaký vliv udržel, podivné aféry viz. sexuální extrémismus Forejta, podivné nákupy Mynáře atd. 

Do toho ještě vstupuje Babiš s jeho "alternativními" pravidly, tedy když krade on, je to daňová optimalizace, když kradou jiní je trestný čin. Když vyhraju volby jsem beztrestný, když ostatní prohají, jsou trestní. 

Vzniká siuace nejen "alternativních faktů" ale také "alternativních pravidel" přitom Ústava říká věci naprosto jasně. 

Státní moc lze uplatnit jen a pouze podle zákonů - žádná jiná možnost neexistuje - je to přirozené, státní moc musí jednat se všemi občany stejně a musí jednat ověřitelně a předvídatelně. Není na tom nic těžkého k pochopení, státní moc vykonává občan, který je v jakékoliv ústavní pozici, či je úředníkem státu, policistou, vojákem, soudcem, státním zástupcem atd. V případ výkonu státní moci ale nesmí jednat jako občan, ale musí jednat jako vykonavatel státní moci. 

Pak jsou věci zřejmé a nedávají prostor pro "alternativní pravidla" a "alternativní fakta". 

Babiš, Zeman žijí v představě, že se to na ně nevztahuje, když byli "voleni" a mají "důvěru občanů". Důvěra občanů ale spočívá přesně jen v jediné věci, že tito budou dodržovat zákony při výkonu státní moci a samozřejmě i zákon volební, žádná jiná důvěra, sympatie, atd. se na ně nevztahují. 

Článek 2

(1) Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.
(2) Ústavní zákon může stanovit, kdy lid vykonává státní moc přímo.
(3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.
(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

Je dobré si tedy věci objasnit: 

ad 1 - pokud občané nebudou garantovat dodržování zákonů tím, že je sami ctí, žádná státní moc logicky nebude, jsme to my občané, kdo garantuje důvěryhodnost státu tím, že zákony dodržujeme. Pokud je ale nedodržuje Zeman s Babišem, je katastrofa. 

ad 2 - je potřeba 3/5 shoda parlamentu, aby občané mohli uplatnit moc přímo - je to ústavní pravidlo, je také jasně dané. Tedy jak uspořádat referendum je dáno Ústavou. Je to v naprostém pořádku. 

ad 3 - Zeman dokonce vykonává státní moc nepřetržitě tím, že je v nejvyšší ústavní pozici, každé jeho veřejné vystoupení je uplatnění státní moci, musí tedy každé jeho veřejné vystoupení být ku prospěchu všem občanům země, jak říká Ústavní slib prezidenta. Jde to naplnit - nesmí obsahovat lži - to je naprostý základ, lež totiž jak víme neprospívá nikomu a každý projev musí ctít celou Ústavu ve všech jejich bodech, tedy např. nemůže být ani náznak toho, že by země měla mít tendenci se vyčlenit z rodiny evroských a světových demokracií. 

ad 4 - občan musí dodržovat zákony země, ale zároveň může jednat naprosto svobodně v jejich mantinelech, jeho jednání nepodléhá auditu - kontrole. Je to jen jeho osobní věcí jak jedná tam, kde zákon pravidlo neříká. Ústava ale jasně říká, že má jednat odpovědně vůči sobě i celku - tedy pokud se přejídáme, jsme tlustí, nestaráme se o své zdraví, jednáme neodpovědně vůči sobě i celku. Je také naprosto jasné z tohoto pravidla, že zákony musí být předvídatelné. Nesmí se stát, občan dbalý demokracie, nedokáže předvídat, jak má jednat. 

Není tu prostor pro "alternativní fakta" ani pro "alternativní pravidla", je to naprosto pochopitelné. Alternativní fakta a alternativní pravidalé destruují společnost a aktéři takových jednání jsou od společnosti obvykle izolováni.